Spring over hovedmenu

Uændret nordjysk beskæftigelse på historisk højt niveau

30-06-2023

I maj måned steg ledigheden i Nordjylland med 11,5%. Det svarer til 872 flere fuldtidspersoner. Der er en ledighed på 2,9%. Beskæftigelsen var stort set uændret med et marginalt fald på 10 fuldtidspersoner.

Nye data om nordjysk ledighed og beskæftigelse - 2023-06-30 med grafer og tabeller (pdf) (Nyt vindue).

Beskæftigelsen steg med 963 i Aalborg, Rebild, Brønderslev og Jammerbugt tilsammen. Til gengæld faldt beskæftigelsen med 974 i resten af Nordjylland, så den samlede udvikling var stort set uændret. Beskæftigelsen er fortsat på et historisk højt niveau, som ikke er set siden 2008.

Antallet af ledige steg i alle nordjyske kommuner, undtagen i Brønderslev, hvor ledigheden faldt en smule med 22 fuldtidspersoner.

Ledigheden er således steget en del mere end beskæftigelsen er faldet. Det samlede udbud af arbejdskraft er derfor steget en smule. Det har betydning for virksomhedernes mulighed for at rekruttere den ønskede arbejdskraft, som bliver lidt nemmere.

Den tendens fremgår tydeligt af en netop offentliggjort opgørelse fra STAR over virksomhedernes rekrutteringssituation. Her fremgår, at virksomhederne i Nordjylland har haft problemer med at skaffe de ønskede medarbejdere i 21,5% af de gange, det er forsøgt over en periode på et halvt år. Selv om det stadig er et højt niveau, er det et fald fra 26,6% forgæves rekrutteringer, som blev målt i maj måned. Det er bl.a. inden for mekaniker, elektriker, sygeplejerske og social og sundhedsassistent området, at der er mange forgæves rekrutteringer.

Virksomhederne har stadig en høj efterspørgsel efter arbejdskraft, som afspejles i en historisk høj beskæftigelse. Det giver mulighed for at hjælpe flere ledige i job. RAR Nordjylland har særligt fokus på at hjælpe ledige i job via efteruddannelse og opkvalificering rettet mod områder, hvor virksomhederne har svært ved at rekruttere personale. Det kan således bidrage til at afbøde en stigende ledighed

Nærmere oplysninger:

  • Dan Oxholm, formand for RAR Nordjylland, tlf. 4057 7190
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602.