Spring over hovedmenu

Beskæftigelsespolitik – RAR Vestjylland

RAR Vestjylland indgår i et samspil med de vestjyske kommuner og understøtter beskæftigelsesindsatsen på tværs af kommunerne.

RAR Vestjyllands område dækker kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer. 

RAR Vestjylland understøtter en effektiv og sammenhængende beskæftigelsesindsats på tværs af kommunegrænser i samarbejde med jobcentre, uddannelsesinstitutioner, arbejdsløshedskasser, organisationer og virksomheder. RARs overordnede fokus er at sikre et arbejdsmarked i balance, hvor virksomhederne får den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft. Og hvor flest mulige har fodfæste på arbejdsmarkedet.

Find mere herom i menuen til venstre.

Det indebærer bl.a. drøftelse og godkendelse af en positivliste for den regionale uddannelsespulje.

En pulje på 100 mio. kr. om året skal være med til at give dagpengemodtagere bedre muligheder for et uddannelsesløft, som kan styrke deres jobmuligheder. De ledige tilbydes korte, erhvervsrettede kurser/uddannelser inden for fagområder, hvor der forventes jobåbninger inden for de kommende 6 måneder. Positivlisten udarbejdes regionalt for bedst muligt at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder i det enkelte arbejdskraftopland. RAR Vestjyllands aktuelle positivliste gælder frem til 31. marts 2024.

Mere om positivlisten og den regionale uddannelsespulje (internt link)

 

Los også om:

Supplerende regionale stillingsbetegnelser til national positivliste for personer med videregående uddannelse

Sidst opdateret: 12-02-2024