Spring over hovedmenu

Beskæftigelsespolitik – RAR Østjylland

RAR Østjylland indgår i et samspil med kommunerne og understøtter beskæftigelsesindsatsen på tværs af kommunerne.

RAR Østjylland dækker et geografisk område bestående af følgende kommuner:

Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Viborg, Aarhus. RAR Østjylland indgår i et samspil med kommunerne og understøtter beskæftigelsesindsatsen.

RAR Østjylland understøtter en effektiv og sammenhængende beskæftigelsesindsats på tværs af kommunegrænser i samarbejde med jobcentre, uddannelsesinstitutioner, arbejdsløshedskasser, organisationer og virksomheder.

RARs overordnede fokus er at sikre et arbejdsmarked i balance, hvor virksomhederne får den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft. Og hvor flest mulige har fodfæste på arbejdsmarkedet.

Find mere om herom i menuen til venstre.

Positivliste for den regionale uddannelsespulje

En pulje på 100 mio. kr. om året skal være med til at give dagpengemodtagere bedre muligheder for et uddannelsesløft, som kan styrke deres jobmuligheder. De ledige tilbydes korte, erhvervsrettede kurser/uddannelser inden for fagområder, hvor der forventes jobåbninger inden for de kommende 6 måneder. Positivlisten udarbejdes regionalt for bedst muligt at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder i det enkelte arbejdskraftopland. RAR Østjyllands aktuelle positivliste gælder frem til 31. marts 2024.

Mere om positivlisten (internt link til side) 

 

Sidst opdateret: 12-02-2024