Spring over hovedmenu

Netværkssamarbejde skal synliggøre busbranchen og dens karrieremuligheder

Udsendt 31-05-2023

Manglen på buschauffører har været udtalt i hele landet, og det gælder også i Østjylland, hvor rekrutteringsbehovet er særligt stort. I starten af året undersøgte Dansk Person Transport i samarbejde med STAR og Transporterhvervets Uddannelser behovet for buschauffører inden for turistkørsel, rutekørsel og minibusser. Resultaterne viste tydeligt, at der er behov for en bred indsats for at rekruttere flere chauffører til branchen.

Øget opmærksomhed på branchen

Netop for at synliggøre karrieremulighederne og de mange fordele ved at arbejde som buschauffør, har RAR Østjylland, flere busselskaber, uddannelsesinstitutioner, jobcentrer og a-kasser i Østjylland besluttet at samarbejde om at sikre deres rekrutteringsbehov for buschauffører og skabe øget opmærksomhed på branchen.

”Busbranchen består af rute-, mini- og turistbuskørsel, og den løser en samfundsrelevant opgave. At blive buschauffør inden for en af de tre grene i branchen giver foruden mulighed for at blive faglært både inden for kollektiv transport og turistkørsel. Som faglært kan man yderligere udbygge sine kompetencer ved at uddanne sig til kørselsdisponent inden for persontransport”, siger Mia Juul Andersen, Kundeansvarlig fra Vikingbus.

Busbranchen rekrutterer løbende chauffører inden for alle tre områder og søger bredt på profiler, der har et ønske om at blive buschauffør, hvad enten det er som elev inden for kollektiv transport eller personer med ønske om at skifte erhverv. Det er ikke nødvendigt at have forudgående kendskab til branchen, da nye chauffører hjælpes godt på vej med kyndig oplæring fra erfarne chauffører. Dog er det vigtigt, at man kan lide at omgås med andre mennesker, da man som chauffør møder mange forskellige mennesker.

Udsigt til jobsikkerhed og en faglig stolthed

Jesper Thorup, formand for RAR Østjylland, understreger vigtigheden af samarbejde:

”Vi er nødt til at stå sammen for at løse denne udfordring. Ved at dele viden og finde gode løsninger kan vi sikre, at der er tilstrækkelig med buschauffører til at opretholde en velfungerende kollektiv transport i Østjylland. Derfor er det positivt, at virksomheder, jobcentre, a-kasser og uddannelsesinstitutioner arbejder så tæt sammen om de forskellige løsninger, der kan bidrage til at tiltrække nye chauffører og synliggøre busbranchens attraktive karrieremuligheder. Det vil jeg gerne kvittere for på vegne af RAR Østjylland”.

Jakob Egelund; A-kasseleder fra 3F Transport, Logistik og Byg i Aarhus tilføjer:

”Det er ligeledes en branche, der medarbejdermæssigt har en stor diversitet, dette gør, at vi let omskoler til busbranchen. Jævnfør at buschaufførernes arbejdsopgaver ikke indbefatter fysisk slid eller de mange løft, som for eksempel byggebranchen. Ligeledes giver branchen en stor jobsikkerhed og vores medlemmer udviser en faglig stolthed, dette ser vi i vores møde vores medlemmer.”

Printvenlig version af pressemeddelelsen om busbranche og karrieremuligheder 2023-05-31 (nyt vindue) pdf-fil) 

For yderligere kommentarer kontakt:

  • Jesper Thorup, Formand, RAR Østjylland, Tlf.: 28 45 54 05
  • Anders Daugberg Stryhn, Direktør for AMK Midt-Nord, Tlf.: 72 22 36 02