Spring over hovedmenu

Stærkt samarbejde skaber ny uddannelse til lagerprocesoperatør

Udsendt 20-09-2022

Nyt initiativ i Østjylland skal sikre, at lagermedarbejderne har kompetencerne til at arbejde med fremtidens automatiserede og digitale logistikløsninger.

Initiativ førte til ny uddannelse

Lagervirksomheder bliver digitaliseret, og det stiller nye krav til ledelse og medarbejdere. Derfor rejste stifter af DKI Logistics A/S et spørgsmål til det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland, om hvordan de kan sikre, at deres medarbejdere har de rigtige kvalifikationer, når de automatiserer og digitaliserer deres lager og logistikløsninger. Preben Borregaard, stifter af DKI Logistics A/S, udtaler:

”Alle kan henvende sig til arbejdsmarkedsrådet, og jeg er glad for, vi gjorde det, fordi det har givet os en større indsigt i de samlede processer og mulighed for at samle en række parter, der oplevede de samme udfordringer.”

Hertil supplerer formand RAR Østjylland, Jesper Thorup: ”Man ikke skal have kørt ret meget på den østjyske strækning af E45 for at konstatere, at lager og logistikbranchen er i rivende udvikling i Østjylland. Derfor er vi også glade for, at vi kan bistå med at samle parterne, og vi har som arbejdsmarkedsråd fokus på de steder, hvor vi skal sikre de rigtige kvalifikationer til fremtidens arbejdsmarked. Det er en stort gevinst, at samarbejdet ender ud i en ny lagerprocesoperatøruddannelse, så vi kan fortsætte med at understøtte den udvikling, der er i gang”.

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd igangsatte en dialog ud til andre østjyske lager- og logistikvirksomheder for at kortlægge det generelle behov for efteruddannelse og opkvalificering. Udover DKI Logistics A/S blev flere lokale virksomheder samt uddannelsesinstitutionerne Learnmark i Horsens og Tradium i Randers involveret. Uddannelsesinstitutionerne undersøgte, om der i forvejen eksisterede tilbud, som kunne imødekomme efterspørgslen. Resultatet heraf blev, at der var flere muligheder men ikke én samlet løsning, som passede til de behov, der var i virksomhederne.

Lagerproces-operatøruddannelsen er klar til start

På foranledning af et stærkt samarbejde og gode initiativtagere, som valgte at række ud til RAR Østjylland, er resultatet nu, at der foreligger en ny uddannelse, som er klar til start. Navnet på den nye uddannelse er Lagerproces-operatøruddannelsen, og påbegynder i uge 3 i 2023. Uddannelsen består af seks moduler á 10 dage og slutter i uge 46 i 2023. Forløbet er sammensat af AMU-kurser, og når virksomhederne sender deres ansatte afsted på uddannelsen, kan de få VEU-godtgørelse efter gældende regler og afhængigt af hvilken overenskomst, de er dækket af, kan der også søges tilskud i forskellige kompetencefonde. ”Da vi begyndte at automatisere, fandt vi ud af, at vores dygtige traditionelle lagermedarbejdere skulle til at arbejde på en helt anden måde, og de kompetencer kan de tilegne sig gennem den nye uddannelse”, fortæller Preben Borregaard fra DKI Logistics A/S.

Nærmere oplysninger:

  • Jesper Thorup, formand for RAR Østjylland, tlf. 2845 5405
  • Anders Stryhn, arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, Tlf. 72 22 36 02

Stærkt samarbejde skaber ny uddannelse til lagerprocesoperatør - 2022-09-20 -(pdf) (nyt vindue)