Spring over hovedmenu

Nordjysk samspil om dimittendindsats fortsætter – Nordjysk Karriere Bootcamp 2024

28-05-2024

For fjerde år i streg afholder RAR Nordjylland Nordjysk Karriere Bootcamp i samarbejde med gode samarbejdspartnere. Formålet er at give ledige dimittender og kommende dimittender viden om det nordjyske arbejdsmarked og matche dem med potentielle arbejdsgivere.

Programspor for Nordjysk Karriere Bootcamp 2024.

Nordjysk Karriere Bootcamp foregår over to dage. Den 26. august holder vi online events, og onsdag den 28. august følges der op med et fysisk event på UCN i Aalborg. Onlinedagen byder på en række workshops, der hjælper dimittender med at styrke deres jobsøgning ved at give dem praktiske værktøjer og eksempler. Deltagerne får inspiration til at bruge LinkedIn, udforske AI’s potentiale og opdage alternative karriereveje.

Den 28. august er bygget op om en række oplæg og workshops, der klæder deltagerne på til det nordjyske arbejdsmarked. Der er fokus på iværksætteri, personlighedstests, grønne jobmuligheder og netværk. Dagen afrundes med et karrieremarked, hvor deltagerne kan netværke, få karriererådgivning og møde nordjyske virksomheder, der er på udkig efter deres næste medarbejder.

Programmet til Bootcamp ligger allerede nu klar, og der er åben for tilmelding – se mere her: https://www.tilmeld.dk/nordjyskkarrierebootcamp2024/conference

Formand for RAR Nordjylland, Dan Oxholm, udtaler:

”Vi har fokus på det vigtige møde mellem dygtige dimittender og nordjyske virksomheder på Nordjysk Karriere Bootcamp. I RAR har arbejder vi for balance og fremdrift på det nordjyske arbejdsmarked. Alle skal ud og gøre gavn i nordjyske virksomheder – både i de private og de offentlige. Også med de højtuddannede er potentialet stort. Erfaringen viser, at arbejdsgiverne har meget at vinde ved at ansætte højtuddannede.

Vi har fra deltagere, virksomheder og samarbejdsparter modtaget positiv respons på Nordjysk Karriere Bootcamp 2023, hvor over 1000 nysgerrige dimittender deltog. Hovedbudskabet fra dem er, at de vil anbefale arrangementet til andre, og derfor giver det god mening at gentage successen i år. Det er fantastisk, at der er så mange aktører, som kan samles omkring opgaven, og der skal lyde et stort tak til hele kredsen for indsatsen og særligt til UCN, som igen i år har tilbudt faciliteter til den fysiske dag.

Kommunikations- og eventmedarbejder ved UCN, Karen Marie Boller, tilføjer:

”Nordjysk Karriere Bootcamp er et centralt samarbejdsinitiativ mellem UCN, kompetente aktører og nordjyske arbejdsgivere. Vores mål er at udstyre de nordjyske dimittender med de bedste redskaber til jobsøgning og samtidig etablere solide forbindelser mellem dem og regionens virksomheder. Eventet afspejler vores dedikation til at fremme vækst og udvikling i Nordjylland. Vi glæder os til at afholde arrangementet igen i år.”

Baggrund for og samspil om Nordjysk Karriere Bootcamp.

Nordjysk Karriere Bootcamp gennemføres som et samskabelsesprojekt på tværs af kommuner, uddannelsesinstitutioner, erhvervsfremmesystem og beskæftigelsessystem. Projektet skal biddrage til nordjyske dimittenders jobsøgning på et kvalificeret grundlag samt at give nordjyske virksomheder mulighed for at tilgå kvalificeret arbejdskraft blandt dimittenderne med henblik på udvikling og øget vækst.

Nordjysk Karriere Bootcamp blev afviklet første gang i 2021, og I 2023 blev det afviklet med over 1000 deltagere fordelt på den fysiske og online dag. Arbejdsgruppen bag Bootcamp består af: RAR Nordjylland, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, Akademikernes A-kasse, Ballisager, Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet, Aalborg Jobcenter, FTF-A, HK Nordjylland og Magistrenes A-kasse.

Nærmere oplysninger:

  • Dan Oxholm, formand for RAR Nordjylland, tlf. 4057 7190
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602.

Pressemeddelelsen om Bootcamp 2024 i printvenligt pdf format (pdf)