Spring over hovedmenu

Nye medarbejdere på vej til den grønne omstilling i Nordjylland

28-03-2023

Fjernvarme er en stor del af fremtidens grønne energiløsninger, og der er stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft til opgaver relateret til den grønne omstilling. Til at få fjernvarmen rundt til de danske husstande mangler det grønne område fjernvarmerør-svejsere - både nu og i fremtiden.

Spændende nyt uddannelsesforløb som fjernvarme-rørsvejser

RAR Nordjylland er i deres nye strategi særligt optaget af at sikre en kompetent arbejdsstyrke i Nordjylland. Rådet har særligt fokus på at hjælpe ledige i job via efteruddannelse og opkvalificering rettet mod områder, hvor virksomhederne aktuelt har svært ved at rekruttere personale - og hvor der fremadrettet vil opstå et behov for arbejdskraft. Et af de områder er det grønne område. Derfor giver det god mening, at der er iværksat opkvalificeringsprojekter, hvor ledige bliver opkvalificeret til at kunne svejse fjernvarmerør.

Formand for RAR Nordjylland, Dan Oxholm udtaler:

”Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord har sammensat et spændende nyt uddannelsesforløb i Nordjylland som fjernvarme-rørsvejser. Det er sket sammen med TECHCOLLEGE, Blik og Rør, Dansk Metal, de nordjyske jobcentre og diverse installatører. Det første forløb er gennemført, og i marts starter det næste. Forløbene indeholder både teori og praktik, som er målrettet ledige samt personer i branchen, der ønsker et kompetenceløft og nye muligheder.

Det giver god mening, når vi for fjerde måned i streg i januar 2023 så en stigende ledighed i Nordjylland. Ledigheden er steget 8 procent på de fire måneder. Vi kommer langt, når vi samarbejder og involverer alle parter. Forløb som fjernvarmerør-svejsere vil ikke kunne lade sig gøre uden den store involvering og samarbejdsvillighed, vi møder ude ved jobcentre og a-kasser.”

Involvering af virksomhederne og konkrete jobåbninger

Der har været stor interesse for forløbet ved virksomhederne. Jydsk Rør og Entreprenør A/S er en af de virksomheder, der har udbudt praktikpladser - og som derudover også har ansat efter afsluttet forløb.

Trine Hauberg Nielsen, Administrativ koordinator ved Jydsk Rør og Entreprenør A/S, udtaler:

” Vi er rigtig glade for, at der er nogen i Nordjylland, som har taget initiativ til at stable en uddannelse på benene, som kan hjælpe vores branche med den kæmpe store efterspørgsel, der er på kvalificerede medarbejdere. Der er i forløbet blevet lyttet til os virksomheder og vores behov, og der har været en stor åbenhed fra TECHCOLLEGE Aalborg i forhold til input omkring hvilke kurser, vi ønskede, der skulle være med.”

Projektet er et samarbejdsprojekt på tværs af flere aktører i Nordjylland, hvor der har været fokus på at klæde de ledige godt på til branchen og sikre konkrete jobåbninger og involvering af virksomhederne og deres behov.

Nye medarbejdere på vej til den grønne omstilling i Nordjylland - pressemeddelelsen i print format (pdf) (Nyt vindue).

Nærmere oplysninger:

  • Dan Oxholm, formand for RAR Nordjylland, tlf. 4057 7190
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602.