Spring over hovedmenu

Nordjysk samarbejde om dimittendindsatsen fortsætter – Nordjysk Karriere Bootcamp 2023

01-06-2023

For tredje år i streg afholder RAR Nordjylland Nordjysk Karriere Bootcamp i samarbejde med en række nordjyske aktører. Formålet er at sikre, at ledige dimittender med en videregående uddannelse og studerende på deres sidste år af uddannelsen er klædt bedst muligt på til deres jobsøgning og samtidig at matche dem med potentielle nordjyske arbejdsgivere.

Nordjysk Karriere Bootcamp 2023

Nordjysk Karriere Bootcamp er i år fordelt på to dage, hvor der vil være online events mandag den 21. august, og onsdag den 23. august vil der være fysiske arrangementer på UCN i Aalborg. UCN lagde også lokaler til den fysiske dag, da der blev afholdt Nordjysk Karriere Bootcamp i 2022. Der vil i år på online dagen være fokus på værktøjskassearrangementer, som blandt andet skal klæde dimittenderne på i forhold til, hvordan de skaber de skarpe CV’er, som er målrettet den enkelte virksomhed - eller hvordan de kan fremhæve deres grønne kompetencer. Derudover vil der også være mulighed for at møde HR-medarbejdere, som giver tips og tricks til jobsamtalen. Onsdag den 23. august vil der være fysisk fremmøde, og særligt fokus på, at dimittender kan møde konkrete arbejdspladser.

Formand for RAR Nordjylland Dan Oxholm siger:

”Vi har fokus på det afgørende møde mellem dygtige dimittender og nordjyske virksomheder med spændende jobåbninger gennem Nordjysk Karriere Bootcamp. Dette initiativ giver mulighed for at skabe stærke forbindelser og matche de talentfulde dimittender med de rette arbejdsgivere i Nordjylland. Og det er en unik mulighed for at åbne døren til lovende karrieremuligheder i regionen. Vi har modtaget god respons på vores arrangement i 2022. Sidste år deltog 360 nysgerrige dimittender og studerende, og de blev bedt om at evaluere efterfølgende. Besvarelsesprocenten var ganske høj, og hele 90% vil anbefale arrangementet til andre, derfor giver det god mening at gentage igen i år. Det er beundringsværdigt, at der er så mange aktører, som kan samles omkring opgaven, og der skal lyde et stort tak til UCN, som igen i år har tilbudt faciliteter til den fysiske dag.”

Baggrund for Nordjysk Karriere BootCamp

Nordjysk Karriere Bootcamp gennemføres som et samskabelsesprojekt på tværs af kommuner, uddannelsesinstitutioner, erhvervsfremmesystem og beskæftigelsessystem. Projektet har til formål at booste nordjyske dimittenders jobsøgning på et kvalificeret grundlag samt at give nordjyske virksomheder mulighed for at tilgå kvalificeret arbejdskraft blandt dimittenderne med henblik på udvikling og øget vækst.

Chefkonsulent hos UCN Karriere, Bianca Maria Gutsmidl tilføjer:

”Nordjysk Karriere Bootcamp er et vigtigt samarbejdsprojekt mellem UCN, de mange aktører og nordjyske arbejdsgivere. Vi ønsker at klæde de nordjyske dimittender bedst muligt på til jobsøgning og samtidig skabe stærke forbindelser mellem dem og virksomheder i regionen. Eventet signalerer vores engagement i at skabe vækst og udvikling i Nordjylland.”

Nordjysk Karriere Bootcamp blev afviklet første gang i 2021, hvor det hele foregik online grundet covid19 situationen. I 2022 blev det afviklet med over 360 deltagere fordelt på den fysiske og online dag.

Nordjysk Karriere Bootcamp er et samarbejdsprojekt. Følgende aktører indgår: RAR Nordjylland, Akademikerne, Akademikernes A-kasse, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, Ballisager, Dansk Industri, Erhverv Norddanmark, Erhvervshus Nordjylland, erhvervskontorer og jobcentre i Nordjylland, KKR Nordjylland, Magistrenes A-kasse, Professionshøjskolen UCN og Aalborg Universitet

Tilmelding og program

Tilmeldingen er åbnet. Tilmelding til alle events sker via samme link. Her registrerer du dig en gang - og kan altså på et og samme sted tilmelde dig flere events på en gang. Der er ingen begrænsninger på antal. 

Tilmeldingssiden for alle events

Printvenlig version af pressemeddelelsen

Printvenlig version af pressemeddelelsen om Bootcamp 2023 - udsendt 1. juni 2023 (pdf-fil)(nyt vindue)

Nærmere oplysninger:

  • Dan Oxholm, formand for RAR Nordjylland, tlf. 4057 7190
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602.