Spring over hovedmenu

Lavere tempo på arbejdsmarkedet, men stadig mange job

30-11-2023

I oktober måned steg ledigheden i Nordjylland med 14,5%. Det svarer til 1.132 flere fuldtidspersoner. Der er en ledighed på 3,1%. Beskæftigelsen steg med 70 fra august 2022-2023.

Nye data om nordjysk ledighed og beskæftigelse - 2023-11-30 med grafer og tabeller (pdf) (Nyt vindue).

”Arbejdsmarkedet er stadig stærkt, hvor mange har job, og få er uden arbejde. Men selvom det overordnet ser godt ud, er væksten i antallet af job blevet mindre, og der er kommet flere ledige. Det er et tegn på, at arbejdsmarkedet bevæger sig langsommere, og virksomheder efterspørger færre medarbejdere end det historisk høje niveau, der var fra medio 2021 til medio 2023, fremhæver Dan Oxholm, formand for RAR Nordjylland.

Rådsformanden fortsætter:

”Selvom antallet af nye job falder, er der stadig stor efterspørgsel i virksomhederne og mangel på en række faggrupper. Samtidig er der 8.915 ledige, der søger et nyt job i Nordjylland. Jobcentrene og a-kasserne spiller her en aktiv rolle med at opkvalificere ledige og formidle til de job, der er i virksomhederne. Vi har mange gode erfaringer, med at opkvalificere de ledige, så de passer til virksomhedernes ønsker og kommer i job.

Det gælder bl.a. inden for sundheds- og velfærdsområdet. RAR Nordjylland har derfor netop støttet en konference, hvor jobcentre, FOA, ledere fra plejeområdet og uddannelsesinstitutioner samarbejdede om at skaffe mere personale til SOSU området. Det er et særligt udfordret område på grund af aktuel og stigende mangel på personale fremover.

Konkret prioriterer vi i RAR, at der er en række kurser tilgængelige for ledige, som kan opkvalificeres til at afhjælpe en del af manglen på området, og vi støtter samarbejdet mellem alle aktører. Den type indsats understøtter således, at flere ledige kommer i job”, afslutter Dan Oxholm, formand for RAR Nordjylland.

Beskæftigelsesmæssigt er det Aalborg og Rebild, der trækker beskæftigelsen op i Nordjylland med en samlet vækst på 1029 beskæftigede, mens de øvrige kommuner i Nordjylland har haft et fald i beskæftigelsen på samlet set 959 fuldtidspersoner.

Nærmere oplysninger:

  • Dan Oxholm, formand for RAR Nordjylland, tlf. 4057 7190
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602.