Spring over hovedmenu

Nordjysk Karriere Bootcamp 2023 afholdt med stor succes

25-08-2023

Nordjysk Karriere Bootcamp 2023 er netop afholdt med stor succes og med deltagelse af mere end 1000 dimittender og kommende dimittender. Arrangementet, der centrerer sig om at støtte dimittender med deres jobsøgning og at skabe forbindelser til nordjyske arbejdsgivere, blev en bemærkelsesværdig begivenhed for tredje år i træk med over tre gange så mange deltagere som forrige år.

Ligesom sidste år, blev dette års Nordjysk Karriere Bootcamp afholdt over to dage.

Den første dag, den 21. august, blev der afholdt online arrangementer, hvor deltagerne fik adgang til en række værktøjsarrangementer. Disse arrangementer havde til formål at udruste dimittenderne til at skabe skarpe CV’er, der matcher den enkelte virksomhed samt at fremhæve deres grønne kompetencer. Deltagerne havde også mulighed for at møde HR-medarbejdere, der gav værdifulde tips og tricks til jobsamtalen.

På den anden dag, den 23. august, blev der afholdt fysiske events på UCN i Aalborg, hvor dimittender blandt andet kunne deltage i arrangementer omkring, hvad virksomhederne lægger vægt på, når der skal ansættes nye medarbejdere, gode råd til uopfordret jobansøgning og hvordan viden omsættes til kompetencer til den grønne omstilling.

Mikkel Vandvig, der er uddannet bygningskonstruktør, deltog i det fysiske arrangement den 23. august – og udtaler følgende om arrangementet:

”Jeg har hørt mange oplæg og skal rundt til standene nu her for at høre, hvad folk præsenterer. Jeg leger lidt med tanken om at kaste mig over noget nyt og spændende, og der er mange forskellige muligheder præsenteret her, som kan give inspiration.”

Deltagerne havde rig mulighed for at møde potentielle arbejdsgivere, da der både var arrangementer og stande med offentlige og private virksomheder.

En af virksomhederne var den himmerlandske virksomhed Grotian, som havde flere jobåbninger med. En repræsentant fra virksomheden - Bente Niss Madsen - udtaler:

”Vi er meget glade for at komme herud som virksomhed. Vi synes, at vi har fået samlet nogle gode kandidater. Det er meget nyt for os at komme ud til sådan noget her, men jeg tænker helt sikkert, at det er noget, vi rigtig gerne vil igen. Vi er meget interesseret i at få nyuddannede medarbejdere.”

Formand for RAR Nordjylland, Dan Oxholm udtrykte stor tilfredshed med årets Nordjysk karriere Bootcamp og understregede betydningen af at skabe stærke forbindelser mellem talentfulde dimittender og nordjyske virksomheder:

”Nordjysk Karriere Bootcamp har endnu en gang vist sig som en enestående mulighed for dimittender til at åbne døren til lovende karrieremuligheder i Nordjylland. Det er inspirerende at se, hvordan så mange samarbejdspartnere kan samvirke til at gøre denne begivenhed til en succes. Der skal lyde et stort tak til alle samarbejdspartnere og ikke mindst UCN, som igen i år sørgede for de fysiske rammer”.

Nordjysk Karriere Bootcamp er et samarbejdsprojekt. Følgende aktører bidrog i år, 2023: RAR Nordjylland, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, Akademikernes A-kasse, Ballisager, Erhverv Norddanmark, Erhvervshus Nordjylland, Jobcenter Aalborg, Magistrenes A-kasse, Professionshøjskolen UCN, HK Nordjylland, HK Jobbørs, Aalborg Universitet.

Printvenlig version af pressemeddelelsen om Bootcamp 2023 - udsendt 25. august 2023 (pdf-fil)(nyt vindue)

Nærmere oplysninger:

  • Dan Oxholm, formand for RAR Nordjylland, tlf. 4057 7190
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602.