Spring over hovedmenu

It’s a match: Tre intense dage fra den 26. til den 28. oktober fyrer nu op under højtuddannede dimittenders jobsøgning og beskæftigelsesmuligheder

21-10-2021

Nordjyske virksomheder mangler arbejdskraft - og ledige med videregående uddannelse mangler job. Det bliver tre intense oktoberdage for ledige dimittender og sidsteårsstuderende i Nordjylland, når Nordjysk BootCamp 2021 åbner dørene den 26. oktober med et bredt og spændende program. 20 events - digitale såvel som fysiske - vil matche dimittender med virksomheder og inspirere dem til at finde vejen til deres første job.

Pressemeddelelse - om BootCamp 2021 printbart (pdf) (Nyt vindue)

Tips til at sparke døren ind

På Nordjysk BootCamp 2021 får dimittender svar på nogle af de spørgsmål, som kan fylde meget i tiden efter, man er blevet færdig med sin uddannelse: Hvordan skiller jeg mig bedst ud af mængden af ansøgere? Hvordan bliver jeg en attraktiv kandidat, når mit CV er så kort? Eller hvordan kan jeg bedst tage kontakt til virksomheder, som jeg gerne vil arbejde i?

Karrieren kickstartes, og døren åbnes mod ny og kompetent arbejdskraft på Nordjysk BootCamp 2021

Nordjysk BootCamp er ikke kun for ledige dimittender og sidsteårsstuderende. Den er også for virksomheder, som lige nu oplever en massiv efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft på næsten alle felter.

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland (RAR) vil med initiativet bidrage til at skabe match mellem virksomheder og dimittender:

”Rigtig mange af vores nordjyske virksomheder oplever vækst og store udviklingsmuligheder netop nu, og det er jo glædeligt. Men det betyder også, at det er vigtigt, at de har de rigtige medarbejdere og kompetencer i virksomheden. Nogle gange kan det være svært at se skoven for bare træer. Derfor er Nordjysk BootCamp en oplagt mulighed for at møde deres fremtidige medarbejdere, få øjnene op for især nyuddannede kandidater og til at blive klogere på, hvad de kan tilføre virksomheden. Eksempelvis nytænkning, energi, og viden”, fortæller Birgit Frederiksen, formand for RAR Nordjylland.

Ledigheden blandt dimittender er høj i disse måneder, hvor mange er blevet færdige med deres uddannelse og begyndt at søge jobs. Det kan være svært som nyuddannet at skille sig ud i mængden eller sætte ord på, hvad man kan. Mange virksomheder har valgt at deltage i Nordjysk BootCamp, da de netop ser en lang række af værdifulde kompetencer blandt de højtuddannede. Derfor deltager virksomheden Råt&Godt i et event i Nordjysk BootCamp.

”I Råt&Godt har vi et særligt bæredygtigt fokus. Et fokus, hvor mennesker og materialer får en chance til en bæredygtig proces. Vi ved, at de højtuddannede har nogle enormt gode kompetencer, og kommer med en rigtig god faglig ballast fra deres uddannelser. Tit har de nogle spændende og nye indgangsvinkler, og særligt i forhold til den grønne dagsorden. At kunne kombinere deres ressourcer med praktikerne, der har fingrene i mulden, håber jeg kan skabe nye muligheder og udvikling på et område og i en fase, der kræver konstant tilpasning. Derfor har vi valgt at deltage og ser frem til, at vi som virksomhed også kan blive klogere”, siger Christian Helweg, stiftende direktør i Råt&Godt.

Kort om Nordjysk BootCamp:

Nordjysk BootCamp løber af stablen i dagene fra den 26. til den 28. oktober. Det sker med over 20 fysiske og digitale events. Målgruppen er især ledige dimittender og studerende på deres sidste år af uddannelsen, men alle interesserede er velkomne.

Program over events kan ses på RAR Nordjyllands hjemmeside. Samme sted er det muligt at tilmelde sig. Alle arrangementer er gratis.

Mere om BootCamp https://rar-bm.dk/nordjyskbootcamp

Nordjysk BootCamp er arrangeret af:

RAR Nordjylland, en række virksomheder, Akademikerne, Akademikernes A-kasse, AMK Midt-Nord, Konsulenthuset ballisager, Business Region North, Dansk Industri, Erhverv Norddanmark, Erhvervshus Nordjylland, erhvervskontorer og jobcentre i Nordjylland, KKR Nordjylland, Magistrenes A-kasse, Move North, Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og Tange Gruppen.

Vil du vide mere – kontakt:

  • Birgit Frederiksen, Formand for RAR Nordjylland, tlf. 3010 3849
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602