Spring over hovedmenu

Solen skinner på opkvalificeringsmuligheder i Vestjylland

08-04-2021

Et samarbejde mellem den tekniske entreprenørvirksomheden Caverion, Holstebro og Skive Jobcenter, samt Skive College viser vejen til, hvordan ledige kan bruge opkvalificering og efteruddannelse til at blive en del af fremtidens arbejdsstyrke inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Solen skinner på opkvalificeringsmuligheder i Vestjylland - printvenlig version af pressemeddelelsen opsat med foto - RAR Vestjylland 2021-04-08 (pdf) (nyt vindue)

Bæredygtigt samarbejde

Da Caverion skulle finde medarbejdere til en ny solcellepark i Holstebro Kommune, var det nærliggende at kontakte Skive College, som de også tidligere har samarbejdet med om projekter.

Skive College greb hurtigt bolden og kontaktede Skive Jobcenter for at starte et samarbejde om at rekruttere og opkvalificere de ønskede medarbejdere. Herfra tog Skive Jobcenter kontakt til Holstebro Jobcenter, og de 3 parter – virksomhed, uddannelsesinstitution, og jobcentre - gik sammen i et partnerskab om at rekruttere og opkvalificere de ønskede antal medarbejdere til Caverion, som også har skrevet under på at ansætte de 12 kandidater, der er startet på opkvalificeringskursus, når de er bestået til maj.

Jobcentrene udarbejdede sammen et brev til deres ledige, hvori de beskrev virksomheden og jobbet, og især hvad det krævede at kunne påtage sig arbejdet. Brevet blev sendt bredt ud til de ledige, som selv kunne tage kontakt til jobcentrene, hvis de var interesseret. Og det har givet nogle interessante interessetilkendegivelser.

”De ledige har selv haft mulighed for at melde tilbage, i stedet for at vi skulle pege på nogen. Det har åbnet for flere mulige brancheskift, også nogen vi slet ikke havde forestillet os. Det er positivt, at der er så stor velvilje til at prøve noget nyt” fortæller Mogens Sørensen, virksomhedskonsulent i Skive Jobcenter.
For Caverion har samarbejdet og processen også været givende: ”Vi ser meget frem til at vores nye medarbejdere bliver færdige med uddannelsen, så de kan komme ud og hjælpe os på vores byggepladser. Det er bestemt en model, vi kunne have lyst til at bruge igen, udtaler Thomas Holm Bjerregaard, Business Development Manager fra Caverion.

Rustet til fremtidens arbejdsmarked

Jobmarkedet er i hastig udvikling, og for især ufaglærte kan det være svært at følge med. Den stigende fokus på bæredygtig og grøn omstilling stiller nye krav til både virksomheder og jobsøgende, og øger således også behovet for mere og målrettet opkvalificering og efteruddannelse.

”Det betyder meget, at vi kan hjælpe vores ledige til at blive rustet til fremtiden. I det her projekt betyder det konkret, at de får nogle færdigheder og kompetencer, som de kan tage med sig videre i deres næste job. Det giver dem pludselig nogle muligheder de ikke havde før” fortæller Per Frost, afdelingsleder i Holstebro Jobcenter.

Også hos formanden for det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland ser man positivt på denne slags samarbejder, og især det vigtige fokus på at opkvalificere og uddanne til stillinger inden for grøn omstilling og bæredygtighed: ”Det er vigtigt med den her slags samarbejder, hvor vi skaber de bedste forudsætninger for både vores virksomheder og ledige, som bliver opkvalificeret til jobs som bliver mere og mere efterspurgte. Det viser den store værdi af den her slags samarbejder, og at vi kan løfte rigtig meget sammen.” siger formanden for det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland, Klaus Helmin-Poulsen.

For yderligere kommentarer kontakt:

  • Klaus Helmin-Poulsen, formand for RAR Vestjylland, tlf. 50 85 50 32
  • Anders Daugberg Stryhn, Direktør for AMK Midt-Nord, Tlf.: 72 22 36 02