Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Målrettet indsats og samarbejde bringer medarbejdere fra minkbranchen videre i nye job

02-02-2021

Da Cluster-5 varianten af corona-virusset pludselig blev spottet i Nordjylland, blev det minkbranchens endeligt. Samtidigt blev følgeerhverv i Vestjylland hårdt ramt. Holstebro Minkfodercentral var en del af denne branche og var nødsaget til at fyre 25 medarbejdere, samt lukke fabrikken. Da disse fyringer blev varslet, gik arbejdsmarkedets parter sammen om en målrettet indsats, for at hjælpe medarbejderne i gang med opkvalificering – og videre i job i andre brancher, hvilket hele 84 pct. af medarbejderne er kommet, på nuværende tidspunkt.

Målrettet indsats og samarbejde bringer medarbejdere fra minkbranchen videre i nye job - printvenlig version af pressemeddelelsen - RAR Vestjylland 2021-02-02 (pdf) (nyt vindue)

Så snart Holstebro Minkfodercentral måtte varsle afskedigelse af alle 25 medarbejdere, tog RAR Vestjyllands VEU-koordinatorer kontakt til virksomheden. Sammen med 3F, Jobcenter Holstebro og Uddannelsescenter Holstebro blev der arrangeret informationsmøde vedr. opkvalificering og efteruddannelse af medarbejderne. Efterfølgende har syv af medarbejderne været på kurser i f.eks. stort kørekort, EU-bevis og truckcertifikat, for at hjælpe dem videre på arbejdsmarkedet. Dertil har der været dialog med lokale virksomheder, 3F og Jobcenter Holstebro for mulige jobåbninger. Denne indsats har resulteret i, at på nuværende tidspunkt, er 21 ud af de 25 medarbejdere kommet videre i nyt job.

”Det er en rigtig træls situation, at skulle afvikle sin virksomhed og være nødsaget til at fyre alle sine medarbejdere. Det sagt, så har forløbet efter indgivelse af varsling, været helt i orden og alle involveret i processen har bidraget til forløbet. Det har hele tiden været mit ønske, at medarbejderne skulle komme bedst muligt på vej i nye job. Derfor har der også været fin dialog med lokale virksomheder og samarbejdspartnere for mulige job, ligesom der har været god kontakt med 3F og Jobcenter Holstebro for mulige jobåbninger,” udtaler direktør Thomas Rosenkilde Sørensen fra Holstebro Minkfodercentral.

Proaktiv opfølgning og dialog om opkvalificeringsmuligheder giver pote
Når en virksomhed har forventede afskedigelser af større omfang, skal den ifølge varslingsloven indmeldes til det regionale Arbejdsmarkedskontor, hvorefter sagen bliver behandlet via det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). For RAR Vestjylland er dette ikke en ny opgave, men på grund af Corona-krisen har der været stor stigning i antal af såkaldte varslingssager med forventede afskedigelser. Antallet af personer, som er omfattet af varslinger, er generelt steget med næsten 30 pct. for perioden marts-august 2020, sammenlignet med gennemsnittet for 2015-2019. For at afhjælpe de forventede afskedigelser og hjælpe medarbejderen godt på vej, er der taget initiativ til en målrettet indsats, der kan hjælpe medarbejderne i gang med relevant opkvalificering og videre imod job.

Ud af 20 virksomhedsbesøg, som VEU-koordinatorerne hos AMK Midt-Nord tog i forbindelse med forventede afskedigelser af større omfang, er medarbejderne kommet i gang med 69 forskellige kurser. Samlet har 226 medarbejdere har været afsted på opkvalificering, hvilket viser en stor interesse for at benytte sig af opkvalificeringsmuligheder hos de kontaktede virksomheder. Har din virksomhed brug for at blive klædt bedre på, i forhold til opkvalificeringsmuligheder og eventuelt tilskud hertil, er man altid velkommen til at kontakte de regionale VEU-koordinatorerne for en god dialog – om det er i forbindelse med varslingssag eller ikke.

”På grund af Corona-krisen, har vi desværre set et større antal varslingssager end tidligere. Samspillet mellem parterne om at hjælpe de afskedigede medarbejdere videre ved Holstebro Minkfodercentral er et rigtigt godt eksempel, som andre med fordel kan lade sig inspirere af. RAR Vestjylland står klar og hjælper virksomheder og medarbejdere i ramte brancher. Mulighederne for opkvalificering og brancheskift er gode. Derfor er det meget aktuelt at der hos Arbejdsmarkedskontoret er udviklet en proaktiv og målrettet indsats, der kan give virksomhederne et tiltrængt overblik og hjælp til kompetenceudviklings- og finansieringsmuligheder og sidste ende hjælpe flere medarbejdere med at blive opkvalificeret, så de hurtigt kan komme videre i andet arbejde ” udtaler Klaus Helmin-Poulsen, Formand for RAR Vestjylland.

Kontakt:

  • Klaus Helmin-Poulsen, Formand for RAR Vestjylland, Tlf: 5085 5032
  • Anders Stryhn Arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, tlf. 7222 3602