Spring over hovedmenu

Færre ledige end før corona-nedlukningen sidste år

29-04-2021

Vestjylland kan igen pryde sig med landet laveste ledighed, hvor antallet af fuldtidsbruttoledige fra marts 2020 til marts 2021 faldt med 51 personer. Dermed er den vestjyske ledighed nu nede på 3,3 procent af arbejdsstyrken.

Nyeste tal og grafer om ledighed og beskæftigelse - RAR Vestjylland 2021-04-29 (pdf) (nyt vindue)

Ledigheden er faldet i 5 ud af 7 vestjyske kommuner. I Skive kommune er ledigheden faldet mest, hvor man har oplevet et fald på 8,8 procent. Omvendt er ledigheden steget med 7,1 procent i Ikast-Brande Kommune. Samlet set er ledigheden i de vestjyske kommuner lavere end landsgennemsnittet og for hele Vestjylland fald ledigheden med 1 procent sammenlignet med marts sidste år.

På trods af de positive takter, ser formanden for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) i Vestjylland, Klaus Helmin-Poulsen, en række udfordringer:

”Vi begynder så småt at kunne se effekterne på arbejdsmarkedet af den gradvise genåbning. Det er selvfølgelig positivt af flere mennesker kommer ud af ledighed og ind på arbejdsmarkedet, men allerede nu er virksomheder begyndt at have travlt og inden for flere områder, er det vanskeligt at få besat ledige stillinger” udtaler formand, Klaus Helmin-Poulsen og fortsætter:

”Vi ved derfor at der er travlhed i landets jobcentre og a-kasser, da virksomhederne er begyndt at presse på for at få besat jobs. Samtidig ser det også ud til at det er de ressourcestærke nyledige, som efter kort ledighed igen er kommet i arbejde. For de personer, der har været ledige i længere tid, ser vi et stort behov og potentiale for uddannelse og opkvalificering, for netop at øge deres kompetencer og dermed muligheden for job,” afslutter formand, Klaus Helmin Poulsen.

Fra marts 2020 til marts 2021 er ledigheden faldet i 6 ud af 23 a-kasser. Omvendt er der 11 a-kasser med ledighed under 3 procent af arbejdsstyrken.

Antallet af beskæftigede med bopæl i Vestjylland steg fra januar 2020 til januar 2021 med 408 fuldtidspersoner. Kun i Skive og Struer kommuner er beskæftigelsen faldet. 

Kontakt:

  • Klaus Helmin-Poulsen, Formand for RAR Vestjylland, Tlf: 5085 5032
  • Anders Stryhn Arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, tlf. 7222 3602

Nyeste tal og grafer om ledighed og beskæftigelse - RAR Vestjylland 2021-04-29 (pdf) (nyt vindue)