Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Det vestjyske arbejdsmarked holder dampen oppe

30-11-2020

Ledigheden i Vestjylland er tilbage på niveauet før corona-krisen, som i oktober-måned lød på 3,3 procent af arbejdsstyrken. Beskæftigelsen er fra august 2019 til august i år faldet med 0,5 procentpoint.

Nyeste tal og grafer om ledighed og beskæftigelse - RAR Vestjylland 2020-11-30 (pdf) (nyt vindue)

Selvom ledigheden er lav i Vestjylland, er der fra oktober 2019 til oktober 2020 sket en stigning ledigheden på 881 fuldtidspersoner i Vestjylland, svarende til en stigning på 20,4 procent. I samme periode steg ledigheden med knap 24,7 procent i hele Danmark. Ledigheden i Vestjylland er den laveste i Danmark, hvor landsgennemsnittet er 4,4 procent af arbejdsstyrken.

Ledigheden er steget i samtlige 7 vestjyske kommuner, hvor Ikast-Brande Kommune har haft den største andelsmæssige stigning med 31,3 procent. Lemvig Kommune har haft den lavest andelsmæssige stigning med 12,2 procent.

I Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) i Vestjylland holder man nøje øje med udviklingen og der ses også nogle positive tegn på arbejdsmarkedet. Formand for RAR Vestjylland, Klaus Helmin-Poulsen udtaler:

”Det har på mange parametre været et skelsættende år, hvor der er blevet vendt op og ned på arbejdsvilkår og dynamikken på arbejdsmarkedet. Med den lave ledighed i Vestjylland, begynder nu vi så småt at se nogle positive udviklingstræk, men der er desværre stadig en masse udfordringer. Hele vejen rundt ser vi i Vestjylland, en vilje til at få det bedste ud af de vilkår, der arbejdes under.”

Klaus Helmin-Poulsen ser særligt positivt på kompetenceudviklingen af både beskæftigede og ledige under corona-krisen:

”Vi har sammen med bl.a. jobcentre, a-kasser og uddannelsesinstitutioner udnyttet de nye opkvalificeringsmuligheder de politiske aftaler har givet os og vi begynder vi at se det bærer frugt ved at flere får løftet deres kompetencer, men også at kendskabet til uddannelsesordningerne forbedres, så vi kan få skubbet flere i den retning,” afslutter Klaus Helmin-Poulsen.

RAR Vestjylland holder d. 16. december webinar, hvor man kan blive klogere på hvordan Vestjylland er stillet i den aktuelle arbejdsmarkedssituation og hører mere opkvalificeringsmuligheder for at løfte arbejdsstyrkens kompetencer.

Kontakt:

  • Klaus Helmin-Poulsen, Formand for RAR Vestjylland, Tlf: 5085 5032
  • Anders Stryhn Arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, tlf. 7222 3602

Nyeste tal og grafer om ledighed og beskæftigelse - RAR Vestjylland 2020-11-30 (pdf) (nyt vindue)