Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Fastholde og udvikle medarbejdere frem for fyringer

30-10-2020

Ledigheden er igen lav i Vestjylland. I september måned var ledigheden på 3,3 procent af arbejdsstyrken i Vestjylland. Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) i Vestjylland er forberedt på en ny corona-bølge.

Nyeste tal og grafer om ledighed og beskæftigelse - RAR Vestjylland 2020-10-30 (pdf) (nyt vindue)

Ledigheden er igen lav i Vestjylland. I septembermåned var ledigheden på 3,3 procent af arbejdsstyrken i Vestjylland. Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) i Vestjylland er forberedt på en ny corona-bølge.

Selvom ledigheden fortsat er lav i de vestjyske kommuner har corona-krisen sat sine spor det seneste år på antallet af ledige. Fra september 2019 til september 2020 steg ledigheden med 1.039 fuldtidspersoner i Vestjylland, svarende til en stigning på 24,4 procent. I samme periode steg ledigheden med knap 30 procent i hele Danmark.

Ledigheden for forsikrede ledige er fra september 2019 til september 2020 steget med 1.041 fuldtidspersoner. Mange a-kasser har også oplevet en stor tilgang af ledige. Ledigheden rammer bredt fordelt på aldersgrupper, men særligt den ældre del af lønmodtagerne.

Formand for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland, Klaus Helmin-Poulsen udtaler:

”Selvom vi i Vestjylland måske er sluppet lidt billigere igennem corona-krisen sammenlignet med øvrige regioner, så er det stadig en stor udfordring og en usikker situation for både lønmodtagere og virksomheder. Der kan være mange som har haft en lang karriere uden ledighed, og som pludselig bliver afskediget og som kan have brug for ekstra vejledning eller opkvalificering for at komme i job igen. Dem er vi selvfølgelig opmærksomme på. Vi er selvfølgelig også bekymret for at langtidsledigheden vil stige som følge af den store tilgang af ledige og hvor udsatte ledige vil have et særligt behov for målrettede initiativer.”

Med det aktuelle udfordringsbillede på arbejdsmarkedet, skærper RAR Vestjylland sit strategiske fokus i indsatsen. Blandt andet styrkes varslingsindsatsen gennem forebyggende indsatser for at sikre fastholdelse af medarbejdere gennem kompetenceløft.

Klaus Helmin-Poulsen fortsætter:

”Vi er i proces med at ændre vores strategiske fokus det kommende år, da en ny virkelighed kalder på nye indsatser gennem et øget samarbejde. Derfor forsøger vi i samarbejde med virksomhederne at dygtiggøre deres medarbejdere gennem opkvalificering frem for afskedigelser.” afslutter Klaus Helmin-Poulsen.

Kontakt:

  • Klaus Helmin-Poulsen, Formand for RAR Vestjylland, Tlf: 5085 5032
  • Anders Stryhn Arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, tlf. 7222 3602

Nyeste tal og grafer om ledighed og beskæftigelse - RAR Vestjylland 2020-10-30 (pdf) (nyt vindue)