Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

MCH A/S hjælper afskedigede medarbejdere godt videre med kompetenceløft

27-11-2020

Covid-19 restriktioner har haft negative konsekvenser for mange virksomheder. En af disse virksomheder er Skandinaviens største oplevelses- og messecenter MCH, der driver Messecenter Herning, Jyske Bank Boxen, Herning Kongrescenter og MCH Arena. Virksomheden har været nødsaget til at afskedige 66 medarbejdere, og derfor er der taget initiativ til en målrettet indsats, der kan hjælpe medarbejderne videre mod job i nogle af de brancher, der oplever travlhed

MCH A/S hjælper afskedigede medarbejdere godt videre med kompetenceløft. Pressemeddelelsen i printbart format - RAR Vestjylland - 27.  november 2020 (pdf) (nyt vindue)

Det regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) Vestjylland har med afsæt i de afledte effekter af COVID-19 iværksat en proaktiv målrettet virksomheder i udfordrede brancher. I Indsatsen er bl.a. målrettet virksomheder, som har haft mange medarbejdere på lønkompensation for at undgå fyringer. RAR Vestjyllands intension er at synliggøre og anvende de konkrete opkvalificerings- og fastholdelsesmuligheder, og at sikre virksomheder har det bedste fundament til at komme videre i og efter COVID-19 krisen.

RAR Vestjyllands VEU-koordinatorer har i forbindelse med lønkompensations-ordningens udløb kontaktet MCH A/S. Henvendelsen skete med henblik på at hjælpe med koordination af opkvalificering af de afskedigede medarbejdere, og for at sikre det bedst mulige fundament for deres videre arbejdsliv. Konkret blev der sammen med MCH A/S, HK ,3F og Jobcenter Herning, arrangeret to temadage der sammen med tillidsrepræsentanter, faglige organisationer og uddannelsesinstitutioner, konkretiserede mulighederne for opkvalificering. De nedlagte stillinger er bredt fordelt i hele virksomheden, og tæller både faglærte og ufaglærte indenfor mange brancher. På nuværende tidspunkt er 24% af medarbejderne gået i gang med opkvalificering og 8 har fået nyt job.

”At VEU-koordinatorerne kan tilbyde uvildig sparring og rådgivning omkring opkvalificerings- og finansieringsmuligheder gør, at vi har mulighed for - sammen med fagforeninger og uddannelsesinstitutioner - at kunne give de rette tilbud til de medarbejdere, som uforvarende er kommet i denne triste situation. Det er af stor vigtighed, at de kan komme godt videre i denne ekstraordinære tid, ” udtaler Louise Hultgren, HR Manager, MCH A/S.

Proaktiv opfølgning med centrale virksomheder i udfordret brancher

I den konkrete indsats fungerer VEU-koordinatorerne som en koordinerende part, der i samarbejde med jobcentre og uddannelsesinstitutioner sikrer en helhedsorienteret planlægning af virksomhedens og medarbejdernes behov i relation til opkvalificering og job.

”Ledigheden er lav i Vestjylland. I september var 3,3 procent af arbejdsstyrken i Vestjylland ledige. Vi er i en situation, hvor nogle brancher er meget udfordrede og andre oplever stor travlhed. RAR Vestjylland har naturligvis fokus på at understøtte de virksomheder og medarbejdere, der er udfordrede, men vi har også en central opgave i forhold til at sikre arbejdskraft til de virksomheder, der mangler hænder. Det betyder, at der er behov for at hjælpe medarbejdere videre mod nye brancher, og der er den koordinerede indsats, som vi bl.a. arbejder sammen med MCH A/S om, vigtig. Både i forhold til at give medarbejderne viden om jobmulighederne på det vestjyske arbejdsmarked – og dem er der heldigvis stadig mange af – og i forhold til at få efterdannet de medarbejdere, der har behov for det i deres færd mod et nyt job.”, udtaler Klaus Helmin-Poulsen, Formand for RAR Vestjylland.

MCH A/S arbejder i øjeblikket på mulighederne for opkvalificering af deres blivende medarbejdere. Den indsats understøtter RAR Vestjylland også i samarbejde med midt-og vestjyske uddannelsesinstitutioner og faglige organisationer. 

Yderligere oplysninger

Klaus Helmin-Poulsen, Formand for RAR Vestjylland, Tlf: 5085 5032
Anders Stryhn Arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, tlf. 7222 3602