Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Vi skal i fællesskab have slukket den brændende platform i Vestjylland

25-10-2019

Deltagerne i SOSU 2.0-workshoppen i Herning Messecenter den 23. oktober er enige om, at et gensidigt forpligtende samarbejde er vejen til at få løst problemet med den stigende mangel på varme hænder inden for ældre- og handicapområdet i Vestjylland

Nyheden til print med fotos fra arrangementet (pdf) (Nyt Vindue)

Hvad gør RAR Vestjylland, når institutionerne inden for ældre- og handicapområdet i landsleden akut står og mangler medarbejdere, og der samtidig er lav ledighed inden for området?

Man samler alle aktører - det vil sige kommunerne, jobcentrene, fagforeninger, uddannelsesinstitutionerne etc. - for at blive klogere på mulighederne og i fællesskab drøfte løsninger, der sikrer, at mangel-situationen ikke bliver markant værre i de kommende år.

Onsdag den 23. oktober var godt 60 deltagere samlet i Auditoriet i Herning Messecenter, og der var både spændende nyt fra kommunerne, ny viden om tilskudsmuligheder til voksenlærlinge og opkvalificering - og mulighed for, på tværs af organisationer, at drøfte, hvad vi i fællesskab kan gøre for at bidrage til at sikre tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft inden for ældre- og handicapområdet i de kommende år.

Og der var bred enighed blandt deltagerne om, at netop samarbejde på tværs af aktører er vejen til at sikre en fælles, stærk indsats på området. Et samarbejde, der blev igangsat under den første SOSU-workshop for et år siden og nu blev styrket under onsdagens SOSU-workshop 2.0.

Stor mangel på kvalificerede medarbejdere

Begrebet ”den brændende platform” blev introduceret af specialkonsulent Lars Pilgaard, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, der præsenterede deltagerne for de nyeste tal for ledighed og efterspørgslen efter SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere i Vestjylland.

Med en ledighed på SOSU-området på blot 2,2 procent har branchen svært ved at skaffe kvalificeret og veluddannet arbejdskraft nok:

- Lige nu er der mangel på social- og sundhedshjælpere og alvorlig mangel på social- og sundhedsassistenter i Vestjylland, forklarede Lars Pilgaard og viste de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR.

Selv, når institutionerne ansætter medarbejdere, der ikke opfylder alle de ønskede krav, er mere end hver tredje ledige stilling som SOSU-assistent og mere end hver tiende stilling som SOSU-hjælper i Vestjylland, der er opslået i første halvår i år, stadig ikke besat. Samtidig er gennemsnits-alderen blandt de, der i dag arbejder i faget, bekymrende - mange i branchen er over 50 år. Og for at føje spot til skade stiger gennemsnitsalderen blandt os danskere i de kommende år, samtidig med at der bliver flere af os. Der er altså brug for langt flere varme hænder nu og i fremtiden. Og FOA vurderer, at der skal optages over 13.000 SOSU-elever årligt på landsplan, hvis man skal kunne dække behovet - og tage højde for frafaldet på uddannelserne, der i 2017 lå på næsten det dobbelte af frafaldet på de øvrige erhvervsuddannelser - nemlig godt 14 procent.

- Og disse uheldige tendenser, sammenholdt med, at der er for stort frafald blandt de studerende på SOSU-uddannelserne, udgør den brændende platform, vi står på i dag, påpegede Lars Pilgaard.

Faktaboks - Det hørte de også om på SOSU 2.0:

  • Udviklingskonsulent Aleksandra Spasojevic, Jobcenter Ikast-Brande, og afdelingsleder for KompetenceCentret Rhina Høj Eriksen, Social- og Sundshedsskolen i Herning, fortalte om Flaskehalsprojektet, der har ført til afklaringsforløbet SOSU PUTAU - Personlig Udvikling til Arbejde og Uddannelse
  • Det kan være svært at tiltrække voksne til en uddannelse inden for SOSU-området, fordi de skal forsørge familien og derfor ikke har råd til at leve på en SU. Men arbejdsmarkedskonsulent Thorbjørn Christensen, Jobcenter Herning, fortalte om forskellige muligheder - blandt andet voksenelev- og voksenlærlinge-løn.
    • En anden vej til at sikre, at der fortsat er kvalificerede medarbejdere, er gennem opkvalificering af den eksisterende medarbejderstab. Konsulent Jette Bakkedal, Den Kommunale Kompetencefond, fortalte om mulighederne for at søge tilskud til opkvalificering gennem fonden, mens sektorformand for social og sundhed Susanne Andersen, FOA Herning, blandt andet fortalte om projektet ”På vej til faglært”, der er et særligt tilbud til medarbejdere over 25 år, der kan bevare deres ordinære løn under uddannelsen. Og endelig fortalte faglig sekretær i FOA Herning, Jan Vestentoft om et konkret eksempel, hvor projektet ”Bedre til ord, tal og IT” var blevet brugt med succes i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Se også TV Midt-Vests indslag fra SOSU 2.0:

24 årige Martin er en mangelvare (videoklip) (eksternt link hjemmeside) 

Martin er trådt ind i en ny verden (artikel) (eksternt link hjemmeside)

 

Læs også:

Program for SOSU-workshop 2.0 (internt link)

I RAR Vestjylland er kontakten:

  • John Hermansen, Formand for RAR Vestjylland, Tlf: 4051 7716
  • Anders Stryhn, arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, Tlf: 7222 3602