Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

- Vi skal fokusere på de kompetencer, vestjyske virksomheder har behov for – i morgen

Udsendt 28-11-2019

Konference på Scandic Bygholm Park i Horsens på tirsdag den 3. december skal blandt andet klæde konsulenter på til at hjælpe øst- og vestjyske virksomheder med at forebygge, at de komme til at mangle kvalificeret arbejdskraft

Hvilke kompetencer efterspørger og vest- og østjyske virksomheder i fremtiden? Har de fokus på deres medarbejderes behov for efter- og videreuddannelse – og hvad med virksomhedernes digitalisering? Hvordan tilrettelægger vi efteruddannelse, så det passer ind i virksomhedernes dagligdag?

Det er nogle af de spørgsmål, de godt 180 deltagere ved konferencen ”Kompetencer til tiden – sådan møder vi virksomhederne” kommer til at tage op på Scandic Bygholm Park i Horsens på tirsdag den 3. december. Det Regionale Arbejdsmarkedsråd, RAR Østjylland har – sammen med RAR Vestjylland - inviteret konsulenter med opsøgende virksomhedskontakt fra erhvervshusene, jobcentrene, de faglige organisationer og uddannelsesinstitutionerne til en dag med særligt fokus på, hvilken rolle konsulenterne kan spille i forhold til at klæde virksomhederne godt på, når det drejer sig om efter- og videreuddannelse af medarbejderne i virksomhederne.

Konferencen, der veksler mellem oplæg og virksomhedscases, byder bl.a. på oplæg fra direktør Peter Plougmann, Plougmann Copenhagen, erhvervsforsker, Ph.d og konsulent Reimer Ivang, fabrikschef Tove Kjeldsen og tillidsrepræsentant for BBF Berit Gita Neigaard, Kelsen Group, samt HR-ansvarlig Gitte B. Nielsen og teknisk direktør Jens Brøndum, VAM A/S. Og formand for RAR Vestjylland John Hermansen mener, det er oplagt, at netop det lokale arbejdsmarkedsråd står for et arrangement, der sætter fokus på at målrette uddannelse til virksomhedernes behov.

- I RAR Vestjylland har vi blikket rettet mod hele arbejdsstyrken. Det vil sige både beskæftigede og ledige samt alle uddannelsesniveauer. Nu gælder det derfor om, at vi fokuserer på, hvilke opgaver, virksomhederne kommer til at løse i de kommende år – og dermed hvilke kompetencer virksomhederne vil efterspørge. Det kræver, at de offentlige instanser, der samarbejder med og servicerer virksomhederne – inden for erhvervsfremme, beskæftigelse og uddannelse – koordinerer og målretter indsatsen, påpeger John Hermansen.

For yderligere information om konferencen:

Kontakt venligst formand for RAR Vestjylland John Hermansen, tlf. 4151 7716
eller specialkonsulent Susanne M. Nielsen, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, tlf. 7222 3625

Mere om konferencen 3. december 2019 (internt link)