Spring over hovedmenu

Tillægsartikel til Nyt RAR Østjylland - september 2019

Udsendt 19-09-2019

”Vi har et oplagt interessefællesskab” Ved at trække på hinandens kompetencer og netværk kan RAR Østjylland og Erhvervshus Midtjylland sammen styrke områdets erhvervsvirksomheder – ikke mindst virksomheder med vækst- og udviklingspotentiale.

Nyhedsmagasinet læs hele nyhedsmagasinet (internt link)

Tillægsartikel:

Erhvervshus Midtjylland og RAR Østjylland har fælles interesseflader, og det er derfor helt oplagt at samarbejde omkring at styrke regionens erhvervsliv gennem uddannelse og opkvalificering. Det blev slået fast, da RAR Østjylland tirsdag den 17. september havde besøg af direktør Erik Krarup, Erhvervshus Midtjylland. Han præsenterede erhvervshuset og dets forskellige fokusområder og nævnte i den forbindelse bl.a. erhvervshusets tilgang til målrettet identifikation af vækst- og udviklingsorienterede virksomheder i Midtjylland.

”Mangel på kvalificeret arbejdskraft er uden tvivl den største udviklings-barriere, og det er noget, både RAR Østjylland og erhvervshuset oplever. Vi må kunne trække på hinandens viden og kompetencer. Eksempelvis har erhvervshuset kendskab til virksomhederne og deres udviklingsønsker og potentialer, ligesom vi har adgang til vækstfremmende midler. Rådet har tæt kontakt til arbejdsmarkedets parter og har en stor beskæftigelsespolitisk viden, ligesom I har adgang til analyser og andre relevante redskaber,” slog Erik Krarup fast i sit oplæg.

”Fremtidens kompetencer er i spil!” Det er formand for RAR Østjylland Hans A. Sørensen enig med ham i: ”Selvfølgelig skal vi i Rådet spille sammen med erhvervshuset! RAR har jo meget at byde ind med i forhold til erhvervshuset, i særlig grad på VEU-området,” påpegede Hans A. Sørensen og fortsatte:
”Fremtidens kompetencer er jo i spil. Og her byder Rådet med sit sekretariatet ind for at målrette opkvalificeringerne i den retning, hvor behovene opstår og for at få alle parter til at spille sammen. Koblingen mellem Erhvervshusets virksomhedskontakter og RARs kontakter og indsigt i forhold til jobcentre, a-kasser og skoler kan blive udslagsgivende. Så vi ser frem til et godt samarbejde, og vi planlægger allerede nu at mødes formandskaberne imellem og få konkretiseres samarbejdet yderligere.”

Artiklen i printbart pdf-version med fotos (pdf) (nyt vindue

Nærmere oplysninger:

  • Hans A. Sørensen, Formand for RAR Østjylland, Tlf. 88 92 54 02
  • Anders Daugberg Stryhn, arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, Tlf. 72 22 36 02