Spring over hovedmenu

- Vi skal fokusere på de kompetencer, østjyske virksomheder har behov for – i morgen

Udsendt 28-11-2019

Konference på Scandic Bygholm Park i Horsens på tirsdag den 3. december skal blandt andet klæde konsulenter på til at hjælpe øst- og vestjyske virksomheder med at forebygge, at de komme til at mangle kvalificeret arbejdskraft

Konference på Scandic Bygholm Park i Horsens på tirsdag den 3. december skal blandt andet klæde konsulenter på til at hjælpe øst- og vestjyske virksomheder med at forebygge, at de komme til at mangle kvalificeret arbejdskraft
Hvilke kompetencer efterspørger øst- og vest jyske virksomheder i fremtiden? Har de fokus på deres medarbejderes behov for efter- og videreuddannelse – og hvad med virksomhedernes digitalisering? Hvordan tilrettelægger vi efteruddannelse, så det passer ind i virksomhedernes dagligdag?

Det er nogle af de spørgsmål, de godt 170 deltagere ved konferencen ”Kompetencer til tiden – sådan møder vi virksomhederne” kommer til at tage op på Scandic Bygholm Park i Horsens på tirsdag den 3. december. Det Regionale Arbejdsmarkedsråd, RAR Østjylland har – sammen med RAR Vestjylland - inviteret konsulenter med opsøgende virksomhedskontakt fra erhvervshusene, jobcentrene, de faglige organisationer og uddannelsesinstitutionerne til en dag med særligt fokus på, hvilken rolle konsulenterne kan spille i forhold til at klæde virksomhederne godt på, når det drejer sig om efter- og videreuddannelse af medarbejderne i virksomhederne.

Konferencen, der veksler mellem oplæg og virksomhedscases, byder bl.a. på oplæg fra direktør Peter Plougmann, Plougmann Copenhagen, erhvervsforsker, Ph.d. og konsulent Reimer Ivang, fabrikschef Tove Kjeldsen og tillidsrepræsentant for BBF Berit Gita Neigaard, Kelsen Group, samt HR-ansvarlig Gitte B. Nielsen og teknisk direktør Jens Brøndum, VAM A/S.

Opsvinget flader ud

- Vi er i en højkonjunktur med høj beskæftigelse og lav arbejdsløshed. Det betyder, at for at følge med må virksomhederne opkvalificere medarbejderne. Sandheden er jo, at virksomhederne ikke længere blot kan rekruttere sig ud af de kompetence-udfordringer, de står med. Det kan vi se, når vi kigger på antallet af forgæves rekrutteringer – det vil sige østjyske virksomheder, der opslår ledige stillinger, der ikke bliver besat, påpeger formand for RAR Østjylland Hans A. Sørensen. Han fortsætter:

- I RAR Østjylland har vi blikket rettet mod hele arbejdsstyrken. Det vil sige både beskæftigede og arbejdsløse samt alle uddannelsesniveauer. Nu gælder det derfor om, at vi fokuserer på, hvilke opgaver, virksomhederne kommer til at løse i de kommende år – og dermed hvilke kompetencer virksomhederne vil efterspørge. Og ikke mindst; hvordan vi hjælper dem med at sikre, at kommende og eksisterende medarbejdere er klædt rigtigt på med kompetencer.

- Især de faglærte og ufaglærte østjyder har fået relativt lidt voksen- og efteruddannelse i de senere år. Vi skal således sikre, at den nødvendige opkvalificering er til rådighed for bl.a. denne gruppe, slår Hans A. Sørensen fast.
For yderligere information om konferencen:

Kontakt venligst formand for RAR Østjylland Hans A. Sørensen, tlf. 8892 5402
eller specialkonsulent Susanne M. Nielsen, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, tlf. 7222 3625

Mere om konferencen 3. december 2019 (internt link)