Spring over hovedmenu

DermaPharm i gang med at uddanne otte nye industrioperatører

Udsendt 02-12-2019

DermaPharm i gang med at uddanne otte nye industrioperatører. - De nye uddannelses-model, hvor industrioperatørerne er på skole 14 dage ad gangen på skift og så hjemme på virksomheden i 14 dage, fungerer rigtigt godt for os, slår produktionschef hos DermaPharm Jim Kjær fast.

 - Vi har hidtil ikke være så gode til at få folk afsted på industrioperatør-uddannelse. Det skyldes først og fremmest, at det er vanskeligt at undvære medarbejdere i flere måneder ad gangen. Uddannelsen tager jo halvandet år i alt. Men så talte vi med Tradium, og nu er vores folk afsted på skole i 14 dage ad gangen. Så har vi fået ledige ind, der passer deres arbejde så længe – og når vores medarbejdere kommer hjem fra kursus i 14 dage, er de nye medarbejdere så på skolebænken, forklarer produktionschef Jim Kjær, DermaPharm A/S i Fårup.
Den nye jobrotations-løsning er kommet i stand som resultatet af et samarbejde mellem to jobcentre og uddannelsesinstitutionen Tradium i Randers med udgangspunkt i positivlisten fra RAR Østjylland. Konsulenter fra de tre aktører har været rundt i områdets virksomheder for at høre om deres behov, og hvordan man mest smidigt kan løse dem. Det førte til, at man holdt et informationsmøde, hvor ledige kunne høre om mulighederne – og her var Jim Kjær til stede for at fortælle om virksomheden.

Regner med at få flere industrioperatør-elever

DermaPharm er blevet så glad for den nye fleksible løsning, at man i dag har ansat fire ledige og givet dem en uddannelsesaftale som voksenlærlinge, og samtidig er fire af virksomhedens egne medarbejdere kommet på uddannelse – herunder en kvinde på 56 år, der i en årrække har arbejdet som ufaglært i virksomheden. Første hold er færdiguddannet den 21. februar 2020. Og når næste hold industrioperatør-elever starter til august, ansætter virksomheden to nye voksenlærlinge og sender samtidig to medarbejdere mere på skolebænken.
- Jeg kan naturligvis ikke garantere de nye medarbejdere, at der stadig er job til dem i DermaPharm, når de er færdiguddannede, men det håber vi naturligvis. Og ellers er ledigheden blandt industrioperatører her i Østjylland meget lav – de skal nok få job, slår en optimistisk Jim Kjær fast.

Det er ikke kun DermaPharm, der har taget ledige ind på en voksenlærlingeaftale: I alt 20 ledige, der deltog i informationsmødet i foråret, har nu fået en uddannelsesaftale med en lokal virksomhed og er i gang med at uddanne sig til industrioperatører.

Kommentar fra Rådets formand i pressemeddelelsen om ledighed og beskæftigelse udsendt 2. december 2019 (internt link) 

Yderligere oplysning hos:

  • Hans A. Sørensen, Formand for RAR Østjylland, Tlf. 88 92 54 02
  • Anders Daugberg Stryhn, arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, Tlf. 72 22 36 02