Spring over hovedmenu

Nordjysk samarbejde skal skabe muligheder for afskedigede medarbejdere fra Danish Crown

30-05-2023

RAR Nordjylland har modtaget varsling om afskedigelserne fra Danish Crown i Sæby, og en omfattende indsats er blevet iværksat for at hjælpe de omkring 800 medarbejdere videre i nye job og sikre relevant uddannelse og opkvalificering. Samarbejdet mellem Danish Crown, jobcentre, uddannelsesinstitutioner og faglige organisationer er afgørende for at hjælpe de berørte medarbejdere videre i job

Danish Crown, Frederikshavn Kommune og RAR Nordjylland har i samarbejde med andre gode aktører arrangeret en række arrangementer, som har til formål at orientere medarbejderne om deres muligheder i fremtiden:

  • 30. maj 2023 afholdes intern jobmesse, hvor ledige job i Danish Crown præsenteres for de afskedigede medarbejdere.
  • 1. juni 2023 vil der være bustur for de medarbejdere, der ønsker at finde job på et af Danish Crowns øvrige slagterier. I den forbindelse tilbydes ægtefæller at deltage, da det er en stor beslutning at flytte grundet arbejde.
  • 2. juni 2023 afholdes der ekstern jobmesse, hvor nordjyske virksomheder kan møde jobsøgende medarbejdere fra Danish Crown. Indtil videre har ca. 25 virksomheder tilkendegivet, at de har job til medarbejdere fra Danish Crown.
  • 6.-7. juni 2023 afvikles uddannelses- og opkvalificeringsmesse. Her vil medarbejderne blive præsenteret for forskellige muligheder for opkvalificeringsforløb målrettet konkrete jobs.

Formand for RAR Nordjylland, Dan Oxholm, siger:

”Det er afgørende, at virksomheder i hele regionen kommer på banen og viser deres engagement ved at tilbyde jobmuligheder til de medarbejdere, der er blevet afskediget, og jobcentrene har gjort en kæmpe indsats for dette. Vi ønsker at vise dem, der er berørt af nedlukningen, at der er muligheder for nye jobs og karriereudvikling. Den kommende jobmesse den 2. juni er en vigtig mulighed for at præsentere medarbejderne for de mange jobåbninger, der findes i Nordjylland. Ligeledes er uddannelses- og opkvalificeringsmessen den 6-7. juni en gylden mulighed for de medarbejdere, som gerne vil opkvalificeres til andre typer jobs.”
Samarbejde og opkvalificering sikrer nye jobmuligheder for medarbejdere.

Her-og-nu samarbejdet for at matche medarbejdere med lokale jobåbninger fortsætter til og med fredag i uge 28, som er sidste arbejdsdag på fabrikken, og indsatsen fastholdes herefter. Der er tilkendegivet stor fleksibilitet fra Danish Crown i forhold til at lade medarbejdere stoppe før tid, hvis de finder andet arbejde.

Fabrikschef hos Danish Crown i Sæby, Jesper Sørensen, tilføjer:

”Vi har oplevet et fantastisk samarbejde mellem alle involverede aktører i bestræbelserne på at hjælpe vores medarbejdere videre i nye job. Samarbejdet mellem Danish Crown, RAR Nordjylland, Jobcenter Frederikshavn og de øvrige jobcentre, faglige organisationer, uddannelsesinstitutioner og NFF har været afgørende. Vi har også muligheder for medarbejderne i forhold til jobs på vores andre fabrikker, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at støtte medarbejderne i deres videre karriere.”

Printvenlig version af pressemeddelelsen om set nordjysk samarbejde, der skabe muligheder for afskedigede medarbejdere - udsendt 30. maj 2023 (pdf-fil)(nyt vindue)

Nærmere oplysninger:

  • Dan Oxholm, formand for RAR Nordjylland, tlf. 4057 7190
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602.