Spring over hovedmenu

Unikt samarbejde om taxichauffører til det nordjyske

08-04-2022

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd - RAR Nordjylland - er gået sammen med de nordjyske jobcentre, 3F Aalborg, HK Nordjylland, Dansk Metal Aalborg og Vendsyssel, LAKA, AMU Nordjylland og den nordjyske taxabranche om at løse problemet med at skaffe 45 chauffører til landsdelens taxaer.

Rådsformand Birgit Frederiksen udtaler: ”Vi har netop i første halvår udpeget Transport og Hotel/Restauration som de to brancheområder, hvor RAR sætter ekstra målrettet ind med henblik på at afhjælpe mangel på kvalificeret arbejdskraft.

I RAR ser vi med stor tilfredshed på det fælles fokus på initiativer og resultater – i dette tilfælde specifikt på TAXA området. Vi har fokus på at støtte op om initiativer og samle parter om holdbare løsninger, der sikrer iværksættelse af initiativer til at imødegå deres eventuelle udækkede behov for arbejdskraft.”

Kursisterne kan se frem til et job umiddelbart efter uddannelsen

Taxaprojektet består primært i, at kommende chauffører bliver uddannet på bare 15 dage på AMU Nordjylland. Branchen har beskrevet det faktiske behov for chauffører – og deltager aktivt, så kursisterne kan se frem til et job umiddelbart efter endt uddannelse.

”Vi oplever et større og større pres efter Corona, og især fredag og lørdag nat har vi svært ved at følge med efterspørgslen”, fortæller formanden for Aalborg Taxa, Gert Mark.

Aalborg Taxa er et af en håndfuld selskaber, som er gået aktivt ind i projektet, som på rekordtid skal skaffe chauffører til 45 fuldtidsstillinger i landsdelen.

”Jobcenter Aalborg og øvrige Nordjyske jobcentre bakker op og har handlet hurtigt for at finde kandidater til de mange taxa chauffør jobs i Nordjylland. Kandidater, der eks. vil brancheskifte og er serviceminded, god kommunikator og fleksibel på arbejdstider. Med dette samarbejde på tværs kan vi være med til at løfte transportbranchen”, udtaler Lena Anine Hyldgaard Byrgesen fra Jobcenter Aalborg.

”Det er præcis den slags, vi har brug for i forhold til vores ledige. Selvom virksomhederne klager sig, så har vi stadig cirka 5% ledige, så der er nok at tage af – hvis virksomheder og brancher ellers vil samarbejde med os”, siger A-kasseleder Dan Oxholm fra 3F Aalborg.

Den 21. april er der informationsmøde om taxakurset. Det foregår på AMU Nordjylland, og håbet er, at det bliver lidt at et tilløbsstykke.

Rådets arbejde ifht mangel

Rådsformand Birgit Frederiksen udtaler: ”Mangel på kvalificeret arbejdskraft er en fælles udfordring. Behovet er stort i mange nordjyske virksomheder. Og i nogle brancher er det særligt stort. Rådet har fokus på alle redskaber, når det gælder om at støtte op om virksomhedernes behov. I vores sekretariat AMK, er der derfor medarbejdere dedikeret til koordineringsopgaven.”

Først er der fokus på at få overblik over behovet. AMK sikrer, at der tages kontakt til virksomheder inden for de udvalgte fokusområder for at afdække behov og sikre iværksættelse af initiativer til at imødegå deres eventuelle udækkede behov for arbejdskraft.

Dernæst udarbejder AMK på vegne af RAR en plan, som rammesætter de aktiviteter, der iværksættes. I hele processen inddrages kommuner og a-kasser med flere, og det det sikres samtidig, at parternes input til brancheområder og konkrete virksomheder indarbejdes i aktiviteterne.

Nærmere oplysninger:

  • Birgit Frederiksen, Formand for RAR Nordjylland, tlf. 3010 3849
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602