Spring over hovedmenu

Nyt uddannelseskatalog målrettet restaurationsbranchen sætter spot på opkvalificering som middel til medarbejderfastholdelse

14-04-2021

Hotel- og restaurantionsbranchen har været hårdt ramt siden Danmark i marts 2020 for alvor stiftede bekendtskab med Covid-19. Et nyt uddannelseskatalog synliggør potentialet og mulighederne i at opkvalificere medarbejdere fremfor at afskedige dem i krisetider. Kataloget rummer information om mulighederne for VEU-godtgørelse samt tilskud fra Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond til virksomheder omfattet af fonden.

Nyt uddannelseskatalog målrettet restaurationsbranchen sætter spot på opkvalificering som middel til medarbejderfastholdelse - 2021-04-14 (printvenlig pdf) (Nyt vindue)

Virksomheder byder uddannelseskatalog velkommen

Det fælles brancherettede uddannelseskatalog er udarbejdet af en samarbejds-gruppe bestående af Projekt JA TAK (HORESTA og 3F Privat Service Hotel og Restauration), medarbejdere fra Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, samt flere uddannelsesinstitutioner i både Nord- og Midtjylland.

Samarbejdet i ”Projekt JA TAK”, og det fælles tilbud til branchen er blevet taget godt imod af virksomhederne. Mange virksomheder ser da også kataloget som en oplagt mulighed for opkvalificering af deres hjemsendte medarbejdere.

Direktør for Restaurant Vejgaardhallen og regionsbestyrelsesmedlem hos HORESTA, Frede A. Hansen, udtaler: ”Vi er en selskabsvirksomhed, hvilket betyder, at vi får større arrangementer ind nærmest fra den ene dag til den anden. Det gør det svært at planlægge ting som opkvalificering i den daglige drift, men det her uddannelseskatalog er en kærkommen mulighed i en fuldstændig unormal situation. Vores kok har været på kursus og fået styrket sine evner inden for alt lige fra ”Brød med surdej” og ”Ledelse og samarbejde”, og det giver mig da håb om, at vi står stærkere når vi igen kan slå dørene op.”

Tech College er én af de uddannelsesinstitutioner, der deltager i samarbejdet. Her understøttes budskabet med opkvalificering i Corona-tider også – herunder behovet for sammen at kunne skabe målrettede tilbud til at opkvalificere og dygtiggøre medarbejdere. Uddannelseskataloget giver overblik over de muligheder, virksomhederne har for at ruste og opkvalificere deres medarbejdere endnu bedre til den kommende genåbning af samfundet og virksomheder inden for branchen.

Dygtige medarbejdere kan ses på bundlinien

Projekt og uddannelseskatalog er opstået på baggrund af parternes allerede etablerede projekt ’JA TAK’ til efteruddannelse. Projektet tager afsæt i at understøtte og opkvalificere branchens virksomheder og medarbejdere, og det er målrettet beskæftigede kokke, catere, tjenere og receptionister, samt ufaglærte medarbejdere i branchen.

Hos 3F støtter man op om mulighederne for uddannelse og opkvalificering frem for at afskedige medarbejdere: ”Vi vil i 3F til enhver tid anbefale efteruddannelse, især hvis alternativet er en opsigelse i lavsæsonen. Veluddannede medarbejdere skulle også gerne give gladere gæster, og det kan aflæses på bundlinien,” udtaler Kurt Frederiksen, Formand for PSHR i 3F i Aalborg.

Bygger oven på succesen med fokus på aktuelle behov og tidens trends

Det første uddannelseskatalog blev lanceret i starten af 2020. Det har kunnet tilbyde deltagerne en bred pallette af kurser med fokus på både madspild, mad til vegetarer og veganere, og konflikthåndtering og vanskelige samtaler.

I marts blev det tredje uddannelseskatalog lanceret, og bygger videre på de tidligere kataloger, så virksomheder og medarbejdere fortsat har et samlet overblik over deres mulighed for at deltage i opkvalificeringskurser. Det nye katalog tager som de tidligere afsæt i de mere klassiske udbud men også i, hvad der trender i samfundet lige nu - bl.a. surdej, danske tapas og reduktion af madspild.

Kurserne skal styrke virksomhedernes profil og muligheder for at tilbyde kunderne unikke og spændende smagsoplevelser. Kataloget rummer ligeledes kurser om interne forhold i virksomheden, såsom kommunikation i teams, hvor deltagerne lærer om god kommunikation. Hertil kommer praktikvejledning for den daglige oplærer med fokus på at kunne planlægge og afholde relevante uddannelsesforløb for elever.

”For mange af branchevirksomhederne har det seneste år været en hård kur, hvor overlevelse har været det eneste fokus. Med kataloget kan vi vise en fantastisk mulighed for ikke kun at undgå at fyre medarbejdere - men faktisk få bedre og dygtigere medarbejdere, så virksomhederne står stærkere, når de igen må åbne for offentligheden,” siger formand for det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland, Birgit Frederiksen. 

Yderligere fakta om uddannelseskataloget og link

I det seneste katalog målrettet hotel- og restaurationsbranchen kører kurserne fra april til juni 2021, og herefter kommer et nyt katalog.

Interesserede kan finde katalogerne her på HORESTA-hjemmesiden (nyt-vindue)

- eller kontakte Gunhild Bjerre på tlf.: 2129 6252.

Nærmere oplysninger om Pressemeddelelsen:

  • Birgit Frederiksen, formand for RAR Nordjylland, tlf: 3010 3849
  • Anders Stryhn, direktør for AMK Midt-Nord, tlf: 7222 3602
  • Gunhild Bjerre, Chefkonsulent Ja Tak til efteruddannelse, Tlf.: 21 29 62 52