Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Flere ledige, men delvis genåbning giver håb om flere job

05-03-2021

Fra januar 2020 til januar 2021 steg den nordjyske ledighed med 2.059 bruttoledige. Det svarer til en vækst på 15,7%. Beskæftigelsen faldt med 564 fuldtidspersoner i Nordjylland fra november 2019-2020. Der er en ledighedsprocent på 5,4%.

Nyt om nordjysk ledighed og beskæftigelse - RAR Nordjylland 2021-03-05 pressemeddelelsen med grafer og tabeller (pdf) (Nyt vindue)

”De nordjyske virksomheder er stadig påvirket af corona nedlukningen. Det er blandt andet inden for hoteller og restauranter, industri, transport og handel, at der er blevet færre arbejdspladser. Det ses også i en nedgang i antallet af nyopslåede stillinger på jobnet.dk med 15% i januar 2021 sammenlignet med januar 2020”, forklarer Birgit Frederiksen, formand for RAR Nordjylland.

Rådsformanden fortsætter:
”Vi ser en nedgang lige nu i beskæftigelsen, men vi forventer stadig at komme ud af året med flere beskæftigede end i starten af året. Den delvise genåbning giver et tiltrængt løft i omsætningen i mange små virksomheder, og vacciner plus vaccinations-pas giver lys for enden af tunnelen”.

”Selv om mange virksomheder har det hårdt, er der også kommet flere problemer med at skaffe den rette arbejdskraft til de nordjyske virksomheder. Fra juli til december 2020 var der 4.810 forgæves rekrutteringer i de nordjyske virksomheder. Det svarer til 21,7% af rekrutteringsforsøgene.

RAR Nordjylland støtter derfor en række tiltag med målrettet opkvalificering af ledige, så virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Samtidig drøfter vi samspil om opkvalificering af arbejdsstyrken med kommunerne den 15. marts. Desuden har vi netop har udgivet to nye overbliks- og inspirationsanalyser.

I den nuværende situation er det ekstra vigtigt, at bruge de nye muligheder for efteruddannelse og opkvalificering. Det kan både få ledige i job og hjælpe virksomheder med nye medarbejdere”, afslutter Birgit Frederiksen.

Nærmere oplysninger:

  • Birgit Frederiksen, Formand for RAR Nordjylland, tlf. 3010 3849
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602

Nyt om nordjysk ledighed og beskæftigelse - RAR Nordjylland 2021-03-05  pressemeddelelsen med grafer og tabeller (pdf) (Nyt vindue)