Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne – en fælles dagsorden

01-02-2021

Kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne er højt på dagsordenen i Nordjylland. Covid-19 har påvirket arbejdsmarkedet, men det betyder på ingen måde at efterspørgslen på dygtige medarbejdere er forsvundet. Jobcentre, erhvervskontorer og uddannelsesinstitutioner har en fælles opgave i at hjælpe de nordjyske virksomheder med at rekruttere og opkvalificere medarbejdere. Det kræver viden og samarbejde på tværs, og derfor er der sat yderligere strøm til samarbejdet mellem parterne.

Kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne – folder om muligheder - opdateret-2021-05-10 (printvenlig pdf) (Nyt vindue)

Folderen: ”Kvalificeret arbejdskraft til nordjyske virksomheder”, der er udarbejdet af Erhvervshus Nordjylland og Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, er et element i samarbejdet. Den skaber et overblik over de muligheder, der er for virksomhederne i forhold til samarbejde med studerende, praktikker, efteruddannelse, lærlingeforløb, sporskifte, forløb om virksomhedsudvikling og meget mere. Folderen beskriver i alt 13 forskellige ordninger.

Anders Stryhn, Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord siger: ”Dygtige medarbejdere er en forudsætning for vækst. Derfor er RAR Nordjylland meget optaget af at hjælpe virksomhederne med at få den arbejdskraft, som de har behov for. Og der er mange gode ordninger, der kan hjælpe. Dem har vi skabt overblik over i folderen, så de medarbejdere, der i det daglige samarbejder med virksomhederne har et godt overblik – også over de ordninger, som de ikke selv står for.”

Folderen og de forskellige ordninger, som den indeholder, dannede den 27. januar ramme om et webinar for konsulenter fra beskæftigelse, erhvervsfremme og uddannelse. De 130 deltagere blev introduceret til de forskellige ordninger og de kolleger, der arbejder med dem, bl.a. Jobcenter Frederikshavn om rekruttering via jobcentret.

”Igennem årene har vi opbygget et stærkt samarbejde i Nordjylland – også på tværs af de tre systemer, men vi kan altid styrke samarbejdet mere. Det stærke samarbejde skal plejes, specielt i en corona tid med mange forandringer, derfor var vi glade for muligheden for, at give oplæg om ’rekruttering via jobcentret’ på webinaret. Den nye overbliksfolder, som viser mulighederne for virksomhederne på tværs af erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse giver en god baggrundsviden og viden om, hvordan vi spiller hinanden gode til gavn for de Nordjyske virksomheder”, udtaler Heidi Juel Frederiksen, afdelingsleder Job og Vejledning, Jobcenter Frederikshavn.

I marts inviterer Erhvervshus Nordjylland til virtuel Erhvervscamp 2021, og her er hovedtemaet igen indsatsen for at sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft. Direktør, Lars Erik Jønsson, Erhvervshus Nordjylland fortæller: ”Vi er glade for den store interesse for at styrke samarbejdet om kvalificeret arbejdskraft til de nordjyske virksomheder. Der var 130 deltagere på webinaret om: ’Kvalificeret arbejdskraft til nordjyske virksomheder” og et styrket samarbejdet på tværs af hhv. beskæftigelses- erhvervsfremme- og uddannelsessystemet”. Det er et stærkt tegn på, at alle aktørerne ønsker at samarbejde for at hjælpe virksomhederne med deres behov for kvalificeret arbejdskraft. Vi er sikre på, at dagens webinar giver et godt grundlag for, at vi bliver endnu mere bevidste om muligheder for virksomhederne i hinandens tilbud, og vi ser frem til at forsætte i samme spor på årets Erhvervscamp, hvor vi igen samles om temaet kvalificeret arbejdskraft til de nordjyske virksomheder”. 

Faktaboks: 

Folderen: ’Kvalificeret arbejdskraft til nordjyske virksomheder’ er udarbejdet i parløb med Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord og os hos Erhvervshus Nordjylland og med input fra flere repræsentanter fra beskæftigelses- erhvervsfremme- og uddannelsessystemet. Folderen indeholder overblik over de mest gængse muligheder og ordninger for: tiltrækning, udvikling og fastholdelse af nordjyske medarbejdere. Bliver løbende opdateret her på hjemmesiden.

Nærmere oplysninger:

  • Birgit Frederiksen, Formand for RAR Nordjylland, tlf. 3010 3849
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602
  • Lars Erik Jønsson, adm. direktør, Erhvervshus Nordjylland, tlf. 20 66 68 21
  • Heidi Juel Frederiksen, afdelingsleder hos Jobcenter Frederikshavn, tlf. 9845 5695