Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Fjernundervisning giver nye muligheder for byggeriet, også i fremtiden

24-04-2020

COVID-19 medfører stor usikkerhed hos danske lønmodtagere og virksomheder. RAR har gennem deres VEU-indsats mulighed for at medvirke til at afbøde de negative konsekvenser for beskæftigelsen som COVID-19 krisen medfører.

Det er afgørende, at der tænkes løsningsorienteret, og fastholdelse af medarbejdere gennem opkvalificering kan være en god løsning for virksomhederne i byggebranchen netop nu.

RAR Nordjylland anbefaler opkvalificering i stedet for fyring og opfordrer til samarbejde om flere fælles opkvalificeringsmuligheder gennem fjernundervisning, for eksempel ligesom dem EUC Nord i Hjørring udbyder til byggebranchen netop nu.

Alle uddannelsesinstitutioner har i forbindelse med Covid-19 arbejdet benhårdt for at omlægge så mange kurser som muligt til fjernundervisning. Det har man også på EUC Nord i Hjørring, hvor Håndværkerakademiet udbyder en række fjernundervisningskurser til håndværkere i byggeriet, fx kurser som ”Fokus på kvalitet i bygge- og anlægsbranchen” og ”Bæredygtigt byggeri – cirkulær økonomi”.

Fjernundervisning giver fleksibilitet

Ikke alene er fjernundervisning er en rigtig god mulighed for virksomhederne i den nuværende situation, hvor de kan sende medarbejderne på faglig opkvalificering med lønkompensation – også i fremtiden er der muligheder i fjernundervisning. Fjernundervisningen er fleksibel; kurset kan følges fra skurvognen eller hjemmefra, man sparer transporttid, og undervisningen er en blanding af selvstudie og videoundervisning.

EUC Nords hjemmeside (nyt vindue)

Mesteren og et par medarbejdere fra Hellehøj Tømrer og Snedker forretning har for nyligt taget et fjernundervisningskursus på EUC Nord, og anbefaler andre at gøre det samme: ”Det er en god mulighed for hurtigt at kunne gøre noget for at komme videre”. Han bakkes op af Reidar Kogstad fra 3F Aalborg, som siger: ”Det er et fantastisk supplement til opkvalificering af 3F’s medlemmer, som vi opfordrer vores medlemmer at benytte, og det gør det lettere for mester at uddanne sine ansatte. Et foretrukket alternativ til opsigelse eller hjemsendelse.”

Hellehøj Tømrer og Snedker hjemmeside - (eksternt link) Nyt Vindue)

Initiativet bakkes op af Dansk Byggeri, 3F og Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord.

Mere om kurserne - (EUC-Nords hjemmeside) (nyt vindue).

Det er vigtigt med fælles indsatser her og nu, så der kan udbydes så bred en vifte af fjernundervisningstilbud som overhovedet muligt. Derfor opfordrer RAR til mere af den slags samarbejde om løsninger og muligheder. Og RAR ønsker at dele de gode eksempler og støtte gode initiativer. Det holder arbejdsmarkedet i gang på fornuftigt vis og så peger det fremad, så Nordjylland kan komme bedst muligt gennem denne periode med COVID-19.

Nærmere oplysninger:

  • Lars Christensen, Formand for RAR Nordjylland, tlf: 2332 0288 
  • Steffen Damgaard, Uddannelseschef, EUC Nord, tlf: 7224 6097
  • Reidar Kogstad, Formand for Byggegruppen, tlf: 2179 6877
  • Anders Daugberg Stryhn, direktør for AMK Midt-Nord: 7222 3602