Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Efteruddannelse kan være trædestenen for ledige dimittenders første job

03-03-2020

Nordjylland står over for en tosidet udfordring: Ledigheden for højtuddannede er stadig høj – særligt i Aalborg. Nyuddannede inden for de humanistiske, pædagogiske og samfundsfaglige uddannelser har vanskeligt ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Samtidig skal virksomhederne uden for Aalborg kæmpe om at tiltrække kvalificerede medarbejdere. Dertil ser virksomhederne ind i virkelighed med stigende krav om digitale og grønne løsninger. Det viser en ny analyse fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) Nordjylland.

Fra kompetencegab til vækst

Det er velkendt, at højtuddannede udgør en vigtig arbejdskraft og har kompetencer, som kan styrke virksomhedernes vækst og udvikling. Men de nordjyske virksomheder har få højtuddannede ansat og udnytter derfor ikke den fulde værditilvækst. Hvis nordjyske virksomheder skal være konkurrencedygtige på viden, bæredygtighed og ny teknologi, kan højtuddannedes specialiseret viden være nøglen til at dygtiggøre virksomhedernes konkurrenceevne.

”Det er paradoksalt, at vi desværre har højtuddannede med stort kompetenceniveau, samtidig med at virksomheder står over for en række udviklingsopgaver som højtuddannede kan være med til at løse,” Udtaler Lars Christensen, formand for RAR Nordjylland.

Analysen fra RAR Nordjylland giver et detaljeret indblik i hvor de langtidsledige dimittender får deres første job og hvilke jobfunktioner de ender med at varetage for virksomhederne.

”Det tyder på, at mange dimittender ikke får brugt deres tillærte kompetencer på studiet i det første job, de lander i. Det er ærgerligt, at vi uddanner højt kvalificerede folk, som ikke får brugt deres kompetencer i virksomhederne,”fortsætter Lars Christensen.

Nytænkning af dimittendindsatsen

Analysen peger på, at langtidsledige dimittender vil kunne bidrage inden for helt andre fagområder, hvis de gennemgår korte opkvalificeringsforløb med relevant praktik. Der er potentiale for, at dimittender kan hjælpe virksomheder med fremtidige opgaver, som stadig har større indvirkning på virksomhedernes konkurrencevilkår – eksempelvis bæredygtighed, grøn omstilling og digitalisering.
Det er, ifølge Lars Christensen, en større formidlingsopgave, hvor virksomhederne og de ledige dimittender skal finde hinanden.

”Det handler for dimittenderne om at øge deres forretningsforståelse og formidle deres kompetencer samtidig med, at de løser en konkret efterspurgt opgave i virksomhederne,” afslutter Lars Christensen.

Analysen er udarbejdet af COWI for RAR Nordjylland i samarbejde med RAR Østjylland og RAR Vestjylland.

Nærmere oplysninger:

  • Lars Christensen, Formand for RAR Nordjylland, tlf. 2332 0288 
  • Anders Daugberg Stryhn, Arbejdsmarkedsdirektør, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, 7222 3602

Analyse af VEU-indsats for ledige dimittender med videregående uddannelser