Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Nyhedsmagasin: Nyt fra RAR-Nordjylland december 2019

04-12-2019

”Nyt fra RAR Nordjylland” udgives af AMK Midt-Nord på vegne af RAR Nordjylland og udkommer efter behov. Målgruppen er beslutningstagere inden for uddannelse og beskæftigelse samt udvalgte nøglepersoner i kommunerne. Nyhedsmagasinet udsendes til de, der abonnerer på Nyt fra RAR Nordjylland på Rådets hjemmeside.

Nyhedsmagasinet i printbar pdf-version (pdf) (Nyt vindue) 

I dette nummer kan du bl.a. læse:

  • At de kurser, som er på positivlisten for den regionale uddannelsespulje, er det bedste middel til at få ledige i arbejde. Det viser en undersøgelse.
  • Hvordan puljemidler fra STAR bidrager til at opkvalificere ledige til en ny stor virksomhed i Frederikshavn.
  • En reportage fra en meget spændende handicap-konference, som RAR Nordjylland, sammen med RAR Vestjylland og RAR Østjylland, har stået for.
  • Konsulenterne, der skal vejlede virksomhederne i at vælge opkvalificering af medarbejderne til at matche kompetencebehovene i en ikke så fjern fremtid, spiller en helt central rolle i at pege på nye muligheder. Det var en af konklusionerne på konferencen ”Kompetencer til tiden – sådan møder vi virksomhederne” i Gigantium i Aalborg den 29. november.
  • I Brønderslev Kommune har man erfaringer med investeringscases, og på det seneste rådsmøde fortalte jobcenter-chef Vibeke Holler, Brønderslev Kommune, om erfaringerne
  • Desuden er der foromtale af en nordjysk konference med fokus på kvalificeret arbejdskraft, som RAR Nordjylland er medarrangør af.

Nyhedsmagasinet i printbar pdf-version (pdf) (Nyt vindue)

”Nyt fra RAR Nordjylland” udgives af AMK Midt-Nord på vegne af RAR Nordjylland  udsendes til de, der abonnerer på Nyt fra RAR Nordjylland på Rådets hjemmeside. Ansvarshavende: Formand for RAR Nordjylland Lars Christensen.

Relaterede links:

Det Kompetente Nordjylland den 6. december (internt link)

Handicap og beskæftigelse på Grundfos den 2. december (Internt link) 

Kompetencer til tiden den 29. november (internt link) 

SOSU konferencen 21. november - program og presse (internt link) 

Nærmere oplysninger:

  • Lars Christensen, Formand for RAR Nordjylland, tlf: 2332 0288 
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, tlf: 7222 3602

------------------------------------------------

Artiklerne i fuld længde kan læses herunder:

De korte erhvervsrettede kurser på positivlisten virker

I Nordjylland er kurserne på positivlisten for den regionale uddannelsespulje det bedste redskab til at få ledige i job. Det viser en ny effektanalyse af kurserne på positivlisten.

Kurserne på positivlisten for den regionale uddannelsespulje virker - og de virker bedre end visse andre tiltag. Det er konklusionen på en effektanalyse af de korte erhvervsrettede kurser, som blev præsenteret på RAR Nordjyllands rådsmøde den 28. november.

Effektanalysen er udarbejdet af VIVE, som er Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Analysen tager udgangspunkt i positivlisten fra 2016. VIVE undersøger her beskæftigelseseffekterne for dagpengemodtagere, der gjorde brug af den regionale uddannelsespulje (RU) og sammenligner det med andre former for aktivering med fokus på betydning i forhold til ledigheds- og uddannelsesniveau. Og her er resultaterne tydelige:

Nordjyske kursister, der benytter sig af kurser på positivlisten, har flere ugers beskæftigelse end ledige, der deltager i andre tiltag, og de, der har størst effekt af at deltage i kurserne på positivlisten, er de ufaglærte ledige. Og det billede gør sig gældende, uanset hvilke andre tiltag for ledige, man sammenligner med.

Sund økonomi for jobcentrene

- Det viser jo med al ønskelig tydelighed, at kurserne på positivlisten virker, påpeger formand for RAR Nordjylland Lars Christensen og fortsætter:

- Når et jobcenter står med en ledig og skal overveje, hvordan man får vedkommende ud i beskæftigelse, kan opkvalificering via korte erhvervsrettede kurser være en dyr løsning. Men jobcentret får 80 procent af kursusudgiften refunderet fra puljemidlerne, når de vælger et kursus på den regionale positivliste.

Det gør, at kurserne på positivlisten benyttes flittigt - og når resultaterne så oveni købet kan aflæses i ledighedsstatistikkerne, er der heller ingen grund til at holde sig tilbage. I RAR Nordjylland gør vi en stor indsats for at pege på de helt rette kurser, og vi inddrager samarbejdspartnerne. Derfor glæder det os særligt at se, at kurserne har effekt. Nu vil vi bruge den nye viden til at fokusere positivlisten yderligere.

I 2018 startede 1.969 ledige på forløb i RAR Nordjylland, hvilket er 825 flere påbegyndte forløb sammenlignet med 2017. Andelen af dagpengemodtagere, som gjorde brug af et kursus på den regionale positivliste, steg fra 2017 fra 5,0 procent til 7,1 procent i 2018. Dette er på trods af et fald på ca. 950 færre dagpengemodtagere fra 2017 til 2018.

RAR Nordjyllands positivliste for den regionale uddannelses pulje (internt link)

STAR-puljemidler sikrer kvalificerede folk til stor ny virksomhed i Frederikshavn

Opkvalificering af ledige og sidemands-oplæring skal skaffe de nødvendige hænder til M.A.R.S., Modern American Recycling Services, der har etableret sig på havnen i Frederikshavn og blandt andet skal stå for recycling-projectet med Thyra-platformen.

Op mod 200 medarbejdere, blandt andet med uddannelse som flammeskærere. Det var, hvad en amerikansk virksomhed, M.A.R.S. – Modern American Recycling Services – spurgte efter, da de planlagde at etablere sig på Havnen i Frederikshavn.

- For et år siden tænkte vi: ”Det bliver altså svært at finde så mange medarbejdere” – men nu er vi mere optimistiske, da interessen for arbejde på M.A.R.S. er stor både blandt ledige og beskæftigede samtidig med, at der også er interesse fra både kvinder og mænd.

Det fortæller virksomhedskonsulent Charlotte Aksø Hansen, Jobcenter Frederikshavn. Sammen med kollegerne i Brønderslev og Hjørring er der fundet interesserede ledige, som har deltaget i informationsmøder, og indtil videre har der været gennemført otte opkvalificeringsforløb.

- Vi har søgt og modtaget i alt 4,7 millioner kroner i puljemidler fra STAR til opkvalificering af ledige i samarbejde Jobcenter Hjørring og Brønderslev. Opkvalificeringsforløbet er sammensat i samarbejde med Erhvervshus Nord og EUC Nord – og i det hele taget har der været et tæt samspil mellem uddannelse, erhverv og beskæftigelse, forklarer afdelingsleder Heidi Juel Frederiksen, Jobcenter Frederikshavn.

- Skal sidemandsoplære nye kolleger

Det stod ret tidligt klart, at der måtte tænkes ud af boksen, når det handlede om at skaffe kvalificerede og motiverede medarbejdere nok til virksomheden, der allerede til januar går i gang med at genanvende de første udtjente skibe. Til september 2020 kommer platforme fra Thyra-feltet, der også skal opskæres, og så skulle M.A.R.S. gerne være i fuld drift.

112 ledige har gennemført forløbene, hvor det første startede i foråret 2018. Af dem har omkring 30 procent allerede fundet jobs i andre nordjyske virksomheder – men de første syv ansatte på MARS er netop kommet hjem fra internt kursus i M.A.R.S. i USA. Som det seneste har Jobcenter Frederikshavn lige sendt 90 CV’er til MARS, der regner med at ansætte 15-20 nye medarbejdere i januar-februar 2020 og herefter gradvist ansætte flere.

- COO Operations Director i M.A.R.S.’ europæiske division Kim Thygesen, Frederikshavn, glæder sig over samarbejdet med Jobcenter Frederikshavn

- Det er et godt og frugtbart samarbejde, og der har været udvist stor kreativitet for at finde løsninger, påpeger han. Han fortsætter:

- Vi får de folk, vi skal have – og når vi skal bruge dem. Når vi har de første 60-70 ansatte, går vi i gang med et forløb, hvor vi ansætter de første cirka 35 jobparate ledige integrations-personer. De kommer i sidemandsoplæring hos deres danske kolleger, så derfor er det også vigtigt, at vores medarbejdere er klar til at påtage sig det ansvar – også den sociale del, understreger Kim Thygesen.

- Vi skal tænke løsninger for at få handicappede i job

Det går godt på det danske arbejdsmarked. Beskæftigelsen har aldrig været højere. Alligevel har personer med handicap en lavere beskæftigelsesgrad end personer uden handicap – cirka hver anden er i job, mod otte ud af ti blandt personer uden handicap. Samtidig florerer der fortsat mange fordomme om, hvad personer med handicap kan bidrage med.

Derfor var godt 80 deltagere - repræsentanter for jobcentrene, kommunerne, handicaporganisationer og virksomheder - samlet på Grundfos mandag den 2. december til fyraftenskonference for at sætte fokus på, at der er en uudnyttet arbejdskraft-ressource i at tænke handicappede ind som en del af medarbejderstaben.

Dagens hovedtaler var borgmester i Viborg, medlem af det centrale handicapråd og tidligere landstræner for både herre- og kvindehåndboldlandsholdet Ulrik Wilbek, og han pegede netop på vigtigheden af at fokusere på kompetencer og muligheder frem for på begrænsninger. Også Peter Nørgaard fra Creative Company pegede på muligheder, og repræsentanter for CABI og til specialfunktionen for job og handicap gav konkrete anvisninger på, hvordan man som virksomhed løser de udfordringer, der måtte være, når en ny medarbejder har et handicap.

At arrangementet foregik på Grundfos, var i øvrigt ingen tilfældighed: Netop Grundfos har i godt 50 år arbejdet med social ansvarlighed og derfor ansat personer med handicap i virksomheden. Mogens Lindhard fra Grundfos fortalte om virksomhedens motivation, praksis og erfaringer.

Formand for RAR Nordjylland Lars Christensen rundede dagen af med følgende opfordring:

- Det betaler sig at åbne øjnene for alle potentialer, når det gælder rekruttering og beskæftigelse. Der er behov for kvalificeret arbejdskraft. Beskæftigelsen stiger og ledigheden falder. Det giver ikke mening, at en stor gruppe står uden for arbejdsmarkedet. Så der skal lyde en opfordring til virksomheder, uddannelsesinstitutioner, jobcentre, faglige organisationer med flere: Giv det en chance! Alle skal med - for alles skyld! Bliv ved – pres på. Tænk kompetencer frem for handicap og begrænsninger.

Bag arrangementet stod RAR Nordjylland, RAR Østjylland og RAR Vestjylland i fællesskab. De tre RAR formænd kvitterede for stor imødekommenhed og indsats fra Grundfos. Det gør en forskel, når en stor virksomhed går forrest.

Arrangementet var led i en landsdækkende jobuge, der netop sætter fokus på at ansætte personer med handicap i virksomhederne. Jobugen, der skal løbe i uge 49 over de næste tre år, er finansieret af satspuljemidler.

Mere om RAR konferencen handicap og beskæftigelse på Grundfos den 2. december (Internt link)

- Vi er ikke skarpe nok på morgendagens kompetencebehov

Konsulenterne, der skal vejlede virksomhederne i at vælge opkvalificering af medarbejderne til at matche kompetencebehovene i en ikke så fjern fremtid, spiller en helt central rolle i at pege på nye muligheder. Det var en af konklusionerne på konferencen ”Kompetencer til tiden – sådan møder vi virksomhederne” i Gigantium i Aalborg den 29. november.

Her kunne de godt 100 deltagere blandt andet høre direktør for Plougmann Copenhagen Peter Plougmann påpege, at en af de helt store udfordringer for mange virksomheder er, at de har store viden-huller – og netop derfor heller ikke ved, hvor de konkret skal sætte ind for at imødekomme de behov, som de vil få i de kommende år.

- Det vil være svært for jer konsulenter at trænge igennem til virksomhederne, der også bliver overrendt af konsulenter fra det private marked, når det drejer sig om kompetenceløft, påpegede Peter Plougmann og gav et konkret eksempel:
- Inden for industrien, når det gælder samarbejdet med robotter, er mange især små og mellemstore virksomheder slet ikke kommet i gang. Vi har i dag cirka 5.500 industrirobotter, der er under 10 år gamle – mod cirka 250.000 ansatte i industrien – ja, der er faktisk 650.000 ansatte i danske industrivirksomheder, hvis vi regner deres afdelinger i udlandet med. Arbejdsproduktiviteten er steget med kun omkring én procent siden midt i 90’erne, og investeringerne er faldet siden 80’erne.

- Kender ikke værdien af efteruddannelse

Peter Plougmann pegede på vigtigheden af at uddanne medarbejderne til at samarbejde med teknologien – eksempelvis industrirobotter.

- Virksomhederne ved meget lidt om værdien i kroner og ører af voksen- og efteruddannelse – og ydermere har to tredjedele af virksomhederne ikke en medarbejder, der tager sig målrettet af opkvalificering af medarbejderstaben. I dag ses efteruddannelse stadig i mange virksomheder som en omkostning – ikke en investering, konstaterede Peter Plougmann. Han afsluttede sit indlæg med en række anbefalinger til konsulenterne, om hvordan dialogen med virksomhederne om VEU, som et led i deres forretningsudvikling, kan forstærkes.

Når det gælder virksomhedernes digitale forestillingskraft – altså virksomhedernes evne til at forudse, hvilke teknologier der vil blive en del af virksomheden i de kommende år, og hvilke kvalifikationer det vil kræve – halter det også en del. Det fortalte Ph.D. og konsulent Reimer Ivang, Ivang.dk.

- Digitalisering er ikke et nyt fænomen – vi startede allerede med den første spæde digitalisering i virksomhederne i 60’erne, og i 90’erne og 00’erne digitaliserede man processer mellem virksomhederne og eksempelvis mellem virksomheder og kunder. Digitalisering er en transformation fra en fysisk tilstand til en digital – produkter bliver til services – og særligt de ejerledede og de små virksomheder har virkeligt været udfordret på digitaliseringen. Og det er dét kompetencebehov, I skal gøre virksomhederne klar til, slog Reimer Ivang fast.
Han pegede på digital forestillingskraft som en vital kompetence, og han forudså også allerede nu, hvad virksomhedernes ledelser og bestyrelser skal fokusere på: Bæredygtig forestillingskraft.

- Det er to kæmpestore transformationer, og jeres opgave som konsulenter er i høj grad at få virksomhederne til at indse, at de er bevidst inkompetente. Vi er midt i et paradigmeskift – midt i den digitale revolution – og I skal få virksomhederne til at erkende, at det er både økonomisk realistisk, organisatorisk acceptabelt og teknologisk muligt at imødekomme de nye udfordringer, påpegede Reimer Ivang og fortsatte:

– Men uden digital forestillingskraft og evne til at udtrykke de fremtidige kompetencebehov bliver implementeringen af ny teknologi i mange af de små og mellemstore virksomheder en illusion til skade for konkurrenceevnen og overlevelsen.

Flere artikler fra Rådets konference kompetencer til tiden den 29. november (internt link)

Brønderslev har succes med investeringscases

Når en kommune nedbringer antallet af ledige på overførselsindkomst, er der penge at spare. Men hvor mange penge kan man investere i den enkelte ledige og så stadig forvente at komme ud med sorte tal på bundlinjen? Og ikke mindst: Hvad er effekten for den enkelte ledige? Det kan investeringscases hjælpe kommunen med at regne ud, og det har RAR fokus på.

I Brønderslev Kommune har man erfaringer med investeringscases, og på det seneste rådsmøde fortalte jobcenterchef Vibeke Holler, Brønderslev Kommune, om erfaringerne. Jobcenter Brønderslev har siden 2016 arbejdet med en investeringsstrategi på kontanthjælpsområdet.

Målet med strategien har været at gøre flere kontanthjælpsmodtagere selvforsørgende. Strategien har været en succes: Målet er nået, og antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet markant i Brønderslev Kommune over de seneste par år. Jobcentret har derfor besluttet, at man også fremover vil benytte investeringscases for de borgere, som er længere væk fra arbejdsmarkedet.

Rådet kigger nu mere indgående på de mange nordjyske eksempler med henblik på at komme med ideer til kommunerne om, hvilke overvejelser man børe gøre sig i forbindelse med investeringsstrategier – og hvordan rådet rent praktisk kan understøtte kommunerne i at benytte investeringscases fremover.