Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Jobservice Danmark-aftale skal sikre medarbejdere til robot-virksomhed i vækst

19-12-2019

Robotvirksomheden BILA A/S med hovedsæde på Mors vokser. Virksomheden har i dag omkring 400 medarbejdere i BILA’s forskellige danske afdelinger samt i Sverige og Norge, og nu er man ved at etablere en ny afdeling i Aalborg, BILA Logistics, der blandt andet skal producere og sælge førerløse trucks, automatiske pallestablere og andre robotter inden for logistik. Det kræver medarbejdere med specialviden.

”Vi åbner afdelingen i Aalborg den 1. januar, og så forventer jeg, at vi i 2020 skal bruge mellem 30 og 40 nye medarbejdere til koncernen”, fortæller HR Assistant Helle Sørensen, BILA A/S. Hun fortsætter:

”Vi skal løbende bruge nye medarbejdere i forskellige afdelinger, bl.a. i Aalborg og Sønderborg, og ofte er der tale om ingeniører, programmører, serviceteknikere og andre med specialviden. Der bliver desuden brug for oplæring af de nyansatte, og det sker dels gennem sidemandsoplæring, dels via interne og eksterne kurser.

Derfor har vi indgået en Jobservice Danmark-aftale, hvorved vi bl.a. opnår den fordel, at vi gennem denne ene kontakt når ud til flere relevante jobcentre. Vi har en stor opgave foran os og vi ser frem til at kunne trække på fordelene ved vores aftale med Jobservice Danmark.”

Formand for RAR Nordjylland Lars Christensen supplerer:

" Det er en spændende udvikling. Dejligt, når de nordjyske virksomheder har gang i hjulene. Der kan på nogle områder godt være rekrutteringsudfordringer forbundet med at vækste. Når det gælder rekruttering og opkvalificering er det  derfor afgørende at være klar til at samarbejde og tænke på tværs. Her kan en Jobservice Danmark aftale være et godt supplement til de sædvanlige redskaber og samarbejdsparter.   

Faktaboks: BILA A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Nykøbing Mors. Virksomheden, der har eksisteret siden 1988, har specialiseret sig i automatiseringsløsninger ved hjælp af industrirobotter.