RAR Sydjyllands Beskæftigelseskonference 2017

RAR Sydjyllands konference den 7. juni på Scandic Kolding

RAR Sydjylland satte fokus på målrettet opkvalificering som svar på et arbejdsmarked i forandring. Robotteknologi og automatisering vil i de kommende år stille andre og højere krav til medarbejdernes kompetencer i de sydjyske virksomheder. Jens Gaarde Gad, formand for RAR Sydjylland, tilføjede at:
”Vi står i en konjunktursituation med stigende beskæftigelse og dermed risiko for mangel på kvalificeret arbejdskraft. Kravene til kompetencer fra de nye teknologier og de generelt lysere udsigter for beskæftigelsen giver alt mulig grund til at opprioritere efteruddannelse af både beskæftigede og ledige.

Vi skal derfor i dag både høre om, hvordan der kan arbejdes med uddannelsesplanlægning for medarbejderne i virksomhederne og med målrettet opkvalificering af ledige til job. Vi slutter af med et eksempel på, hvordan unge, der umiddelbart står længere væk fra arbejdsmarkedet, alligevel kan blive klar til job i transportbranchen, hvis man tør gå lidt utraditionelt til værks.”

Programpunkter og oplæg på konferencen:
Nye udfordringer på arbejdsmarkedet med automatiserings- og digitaliseringsbølgen
Oplæg v. Hanne Shapiro, innovationschef i Teknologisk Institut
Uddannelsesplanlægning i Danfoss
Oplæg v. Dan Alsted Nielsen, HR Business Partner i Danfoss, og Ellen Margrethe Brink, tillidskvinde i Danfoss Kolding
Oplæg v. Bent Bräuner Sørensen, centerchef i VEU-center Syd
Ledige renoverer eget boligområde
Præsentation af projektet v. Thomas Thomsen, direktør i Brinck, Kim Beier, projektleder i Brinck og Ole Holck, koordinator fra Jobcenter Esbjerg
Præsentation af projektet ”Unge på toppen”
Oplæg og præsentation ved Jo Madsen, HR-chef i ITD, Ulrik Eriksen, DTL A/S i Padborg, Thomas Sonne, projektleder i ITD og Camilla Bahr, Jobcenter Aabenraa

Link til program
Sidst opdateret 16. jun 2017