Voksenlærlingeliste

Virksomheder kan få tilskud til at ansætte ufaglærte som voksenlærlinge. Lærlingen skal være fyldt 25 år.

Hvis voksenlærlingen kommer fra ledighed - ufaglærte med mindst 2 måneders ledighed og faglærte med mindst 12 måneders ledighed - kan virksomheden få et tilskud på op til 40 kr. i timen i hele uddannelsesperioden.

Hvis voksenlærlingen er ufaglært og har mindre end 2 måneders ledighed - eller er i job - kan virksomheden få 30 kr. i timen i tilskud i op til 2 år, hvis der er tale om en uddannelse, der giver gode jobmuligheder og er på den regionale voksenlærlingeliste.

Virksomheder kan ikke få voksenlærlingetilskud til at ansætte personer, som er i job, og som allerede har en kompetencegivende uddannelse.

Voksenlærlingelisten for Region Sjælland - gældende fra 1. januar 2017 - gælder kun voksenlærlinge, der er ufaglærte og kommer fra beskæftigelse, og ufaglærte ledige med mindre end to måneders ledighed: Voksenlærlingeliste Nye og udgåede uddannelser på voksenlærlingelisten for Region Sjælland for 1. halvår 2017 (pdf).

Læs mere om reglerne for tilskud til virksomheder, der ansætter voksenlærlinge.

Ny regel om voksenlærlingetilskud pr. 1. 3. 2017
Fra og med 1. marts 2017 kan virksomheder få voksenlærlingetilskud, når de ansætter ledige faglærte med mellem seks og tolv måneders ledighed, hvis den nye (erhvervs)uddannelse er inden for et område med behov for arbejdskraft. Uddannelsen skal således være på den regionale voksenlærlingeliste. Der kan ydes tilskud på 40 kr. i timen i hele uddannelsesperioden (excl. skoleperioder).

Udgåede lister - til brug for behandling af klagesager, revision mv.

Voksenlærlingelister for Region Sjælland - gældende for 2. halvår 2016 - gælder kun voksenlærlinge, der er ufaglærte og kommer fra beskæftigelse, og ufaglærte ledige med mindre end to måneders ledighed: Voksenlærlingeliste (pdf).

Voksenlærlingelister for Region Sjælland - gældende for 1. halvår 2016 - gælder kun voksenlærlinge, der er ufaglærte og kommer fra beskæftigelse, og ufaglærte ledige med mindre end to måneders ledighed: Voksenlærlingeliste (pdf).

Voksenlærlingelister for Region Sjælland - gældende for 2. halvår 2015 - gælder kun voksenlærlinge, der er ufaglærte og kommer fra beskæftigelse, og ufaglærte ledige med mindre end to måneders ledighed: Sorteret alfabetiskSorteret efter branche (pdf). 

Voksenlærlingelister for Region Sjælland - gældende for 1. halvår 2015 - gælder kun voksenlærlinge, der er ufaglærte og kommer fra beskæftigelse, og ufaglærte ledige med mindre end to måneders ledighed: Sorteret alfabetisk -Sorteret efter brancheSorteret efter uddannelse (pdf). 

Udgåede voksenlærlingelister fra 2014 og 2013 - til brug for behandling af klagesager, revision mv.

Sidst opdateret 16. mar 2017