Regionalt Arbejdsmarkedsråd stiller skarpt på samarbejde og opkvalificering på det Østjyske arbejdsmarked

Opkvalificering af arbejdsstyrken er en forudsætning for, at virksomheder kan få den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig for fortsat vækst

30. jun 2017

Der går godt på det østjyske arbejdsmarked.
Mange virksomheder melder om vækst, og ledigheden er lav. ”Vi har en meget positiv situation på det østjyske arbejdsmarked netop nu, men hvis vi ikke sørger for, at virksomhederne har tilgang til den nødvendige og ikke mindst kvalificerede arbejdskraft, kan det blive en stopklods for udviklingen”, siger Jakob Beck Wätjen, der er formand for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland (RAR), der for nylig har afholdt seminar, hvor formændene for kommunernes beskæftigelsespolitiske udvalg var inviteret.

Uddannelse og opkvalificering er vigtigt for fortsat vækst og fremgang.
Én af de østjyske virksomheder, der oplever fremgang, er virksomheden Kamstrup, der holdt oplæg på seminaret. Her er uddannelse og opkvalificering af medarbejderne et vigtigt fokusområde. ”Det er dejligt at se, at virksomhederne selv sætter efteruddannelse på dagsordenen. Fremtidens arbejdsmarked stiller store krav til medarbejdernes kompetencer. Derfor har både virksomhederne, medarbejderne, uddannelsesinstitutionerne, jobcentrene og A-kasserne en fælles opgave med at understøtte efteruddannelse så arbejdsstyrken er klædt på til fremtidens arbejdsmarked”, siger Jakob Beck Wätjen. Desuden påpeger han, at RAR Østjylland gerne vil understøtte samarbejdet blandt aktørerne på arbejdsmarkedet. ”Hvis man kontakter Rådet med udfordringer, hjælper vi gerne med viden eller initiativer, der hvor vi kan”, siger han.

Den rigtige vej er samarbejde over kommunegrænserne.
På seminaret fortalte Silkeborg Kommune om, at kommunerne i Østjylland har indgået en samarbejdsaftale om rekruttering. Kommunerne har her forpligtet sig til et ensartet serviceniveau over for virksomhederne. Formanden for RAR Østjylland ser positivt på tiltaget. ”Det er et meget positivt tiltag, kommunerne her har taget. Det er den helt rigtige vej at gå. Arbejdsmarkedet rækker nemlig ikke kun til kommunegrænsen, det er regionalt og mange pendler uden for kommunegrænserne, når de tager på arbejde” slutter Jakob Beck Wätjen.

Læs mere om seminaret her! 

Læs mere om den beskæftigelsespolitiske konference her!  

Se printbar version af pressemeddelelsen! 

For yderligere kommentarer kontakt:

  • Jakob Beck Wätjen, formand for RAR Østjylland, Tlf. 21 64 55 50
  • Karl Schmidt, arbejdsmarkedsdirektør, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, Tlf. 72 22 36 02

 

RAR Østjylland

Pressemeddelelse fra RAR Østjylland:

Se pdf af pressemeddelelsen udsendt 30. juni 2017  

Se mere om strategiseminar med fokus på samarbejde om opkvalificering 

Mere information
Jakob Beck Wätjen, formand for RAR Østjylland, Tlf. 21 64 55 50
Karl Schmidt, arbejdsmarkedsdirektør, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, Tlf. 72 22 36 02